Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [smarty] include przestało działać
Forum PHP.pl > Forum > Gotowe rozwiązania > Systemy szablonów
macek
mam bardzo dziwny problem ze smarty .. w pliku php odpalam sobie szablon admin/main.tpl , wszystko działa ok. Z kolei w tym szablonie mam {include file="elements/menu.tpl"}. oczywiście taki plik znajduje się na serwerze, nawet powieliłem go w kilku miejscach żeby wyeliminować ewentualność nie odnalezienia pliku. i - co mnie cholernie zastanawia - smarty nie inkluduje mi tego tpl, tylko traktuje {include file="elements/menu.tpl"} jako htmlowy tekt który najnormalniej w świecie sobie wyświetla .. ;/ delimitery miałem ustawione na <!--{ i }--> , teraz - dla pewności - zupełnie je zahaszowałem, ale nic nie pomogło ;/ czym może to być spowodowane, ktoś wie ?
sf
wyczyść katalog `compiles` i powinno wrócić do normy.

jeśli używasz <!--{ to powinienieś zrobić <!--{include..
macek
wyczyszczenie katalogu nie pomogło, ale zmiana delimiterów jak najbardziej smile.gif hmmm, ale czy to nie dziwne ? przecież ideą delimiterów jest to, że smarty tekstu pomiędzy nimi ma nie parsować tylko po prostu wyświetlić ( jak np js czy css ), a tutaj jest zupełnie odwrotnie ;p chyba że czegoś nie doczytałem ? smile.gif

---- edit

ouf, brak słów winksmiley.jpg z lekka pomyliło mi się z literałem ;P skleroza a może roztargnienie winksmiley.jpg ale dzięki i tak smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.