ok, może od początku, czyli funkcje ...
Do tej pory wszystko ładnie grało, aż przyszło mi coś takiego ...
Mam funkcję wyświetlającą panel użytkownika, jeżeli ten jest zalogowany, bądź formularz logowania jeżeli nie jest, logiczne, ale przyszło mi na myśl, że sobie urozmaice strone i wcisne też tam mod_rewrite (w panelu użytkownika jest kilka odnośników które chciałbym przepisać smile.gif) i teraz zaczynają się jaja tongue.gif
Mam plik config.php, w nim pobieram dane z bazy z ustawieniami, i jest w nim także ustawienie mod_rewrite:
$modrewrite = $row['ustawienie'] ;
w skrócie ... wiadomo o co chodzi, i teraz, chcę przekazać tą zmienną do funkcji, ale tu mały problem .... nie wiem jak tongue.gif Wyczytałem że używa się global $nazwazmiennej; ale nie za chętnie chce mi to współpracować ;/

A teraz druga sprawa, związana z samym mod_rewrite ..
powiedzmy że utworzyłem taką regułę:
Kod
RewriteRule ^([^-]+)/([^-]+)-([^-]+)\.html$ index.php?modul=artykuly&kat=$2&tytul=$1&nr=$3 [L,NC,NS]

i teraz mały problem następuje, natomiast, ok, strona się wyświetla, ale całkowicie bez ostylowania .... i teraz, nie wiem, jak ten problem rozwiązać. Po prostu, tak, chodźby strona była w nadrzędnym katalogu, a odwołanie do stylu było nie prawdziwe, ponieważ ten jest o katalog niżej ...