Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Eksport bazy danych oraz import
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
MICHNIOR
Witam serdecznie

Jak w temacie proszę o pomoc w eksporcie bazy mysql.

Strona jest w kodowaniu UTF-8 i nie mogę sobie poradzić z polskimi znakami.
Całość bazy również kodowanie utf-8;
Podczas dodawania wszystko jest ok, ale potrzebuje sporą ilośc danych przerzucić na inny serwer...stąd te kłopoty.
Czym proponujecie wykonać eksport, bo phpmyadmin nie eksportuje mi polskich znaków.

A zaznaczam że nie mam dostępu do shella.

Z góry dziękuję
luki100011
Wyeksportuj dane z phpmyadmin.

Następnie wimportuj je podając podczas importu stronę kodową w jakiej jest wyeksporotwany plik i powinno się wczytać ok z polskimi znakimi.

Jak eksportujesz z phpmyadmin to co masz zamiast polskich znaków questionmark.gif Nic czy jakieś krzaczki questionmark.gif
MICHNIOR
krzaki niby wyglądające jak utf-8

Tylko, że jak podglądam ten sql-owy plik dowolnym edytorem i zmieniam kodowanie na utf-8 w opcji podglądu nie ma polskich znaczków.

Nie wiem co jest grane....wydaje mi się, że podczas eksportu sypie się kodowanie i obcina bity przy polskich znakach.

Zainstalowałem Mysql administrator i tak samo się dzieje.....niczym nie różni się ten eksport również brak jest w nim znaków polskich.

Wszystko jest niby ok, a jednak.

Wprawdzie w phpmyadminie na starym serwerku nie widać znaków polskich w opcji podglądu danych w tabeli, ale widnieją one na stronie....czego nie można zauważyć przy testach w nowej lokalizacji serwerowej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.