Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]poczatek
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
maupeczkakasi
mam xampp zainstalowane w kompie
mam rowniez serwer na friko.pl
i chce teraz jakos zaczac z tym wszyskim pracowac tylko nie wiem od czago zaczac sad.gif

w teorii php cos nie co sie orientuje ale jelsi chodiz o instalacje i cala otoczke to nei wiem co robic i jak np moge sprawdzac czy moje skrypty dzialaja

poporstu wolam o pomoc taka calkiem od podstaw
muru
tu masz fajny kurs http://pl.wikibooks.org/wiki/PHP
jeśli korzystasz z komercyjnego serwera sprawdź tylko czy php jest tam dostępny (w 99% tak)
a najprościej będzie jak sobie postawisz serwer na swoim PCie - jak też jest w kursie

pozdr
maupeczkakasi
wielkie dzieki za tego linka baaardzo sie przydal :]

a teraz mam jeszcze jedno pytanie i zapewne nie ostatnie w tym temacie smile.gif

jak juz mam ten serwer i wszystko co potrzebuje to zaczynam sie uczyc dokalnie php i w zwiazku z tym jak mam sprawdzac swoje skrypty tzn gdzie je mam pisac zeby widizec czy dzialaja?

i jeszcze jedno pytanie do czego mi si eprzyda to ze mam ten serwer na sowim kompie i jak z tego korystac bo ja to jestem samoukiem i nei amm nikogo kto mi moze pomoc na zywo wiec stad moje smieszne zapewne dla niektorych pytania
mefjiu
Serwer na własnym kompie przyda ci się do testowania swoich skryptów tak aby nie wrzucać 100 razy na serwer np friko.pl tylko wszystkie testy robić na swoim lokalnym serwerze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.