Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: noob - jak wyswietlic po 10 wpisow na stronie?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
adek-
Witam. Jestem super poczatkujacym w php i mysql i mam bardzo nobowskie pytanie.

Mianowicie mam zrobione zapytanie
$zapytanie = 'SELECT id,imie,nazwisko,urodziny,imieniny,pokaz FROM baza WHERE pokaz=1 ORDER BY id LIMIT 0,10';

i pokazuje mi pierwsze 10 rekordów, a chce zrobic tak aby pokazywalo 10 rekordow i na dole strony cos ala <<1|2|3>> i na kazdej stronie aby bylo po 10 wpisow? Dzieki z gory i sorka za tego typu pytanie!
andy84
Cytat(adek- @ 19.04.2007, 19:01:18 ) *
Witam. Jestem super poczatkujacym w php i mysql i mam bardzo nobowskie pytanie.

Mianowicie mam zrobione zapytanie
$zapytanie = 'SELECT id,imie,nazwisko,urodziny,imieniny,pokaz FROM baza WHERE pokaz=1 ORDER BY id LIMIT 0,10';

i pokazuje mi pierwsze 10 rekordów, a chce zrobic tak aby pokazywalo 10 rekordow i na dole strony cos ala <<1|2|3>> i na kazdej stronie aby bylo po 10 wpisow? Dzieki z gory i sorka za tego typu pytanie!

poczytaj sobie tego tutka
http://www.php-mysql-tutorial.com/php-mysql-paging.php

do tego radze poszukac na forum 'stronicowania' ktos o tym bardzo dlugi artykul i watek zapuscil a dotego zrobil duzego gotowca jak dobrze pamietam .

Pozdrawiam
adek-
Dziękuje za bardzo szybką odpowiedź, już szukam i doczytuje, gdyż sam nie miałem pojęcia pod jakim słowem kluczowym zacząć winksmiley.jpg Pozdrawiam i dzięki jeszcze raz Adrian!
lenczewski
Go to: Temat: Pager stronicowanie
kwiateusz
Zapoznaj się z Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole

Czekam na PW z poprawnym tagiem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.