aga323
24.04.2007, 10:54:57
Witam wszystkich! Może odrazu przejdę do sedna sprawy. Robię internetowy dzienniczek ucznia. Mam zrobioną bazę danych z tabelami:
przedmioty
(id_przedmiotu, nazwa przedmiotu)
users
(id_usera, nazwa_usera, klasa itd.)
oceny
(id_przedmiotu, id_usera, ocena)
I mój problem polega na tym, że chcę zrobić dla każdego ucznia osobną podstronę i żeby tam miał w formie tabeli wszystkie przedmioty i do nich wszystkie oceny cząstkowe. Zapewne trzeba by zrobić zapytanie wyciągające oceny dla 1 przedmiotu a potem to ileś razy powtórzyć... Nie mam pojęcia jak to zrobić i proszę o pomoc
luki100011
24.04.2007, 11:12:54
Pobierze oceny dla jednego ucznia
SELECT * FROM przedmioty p RIGHT JOIN oceny o ON p.id_przedmiotu=o.id_przedmiotu WHERE o.id_usera=$user
Pisane z palca....
aga323
24.04.2007, 12:50:33
A jak by trzeba było napisac skrypt do konta nauczyciela tak aby mógł edytować i dodawać oceny?
no_face
24.04.2007, 13:43:07
Cytat
A jak by trzeba było napisac skrypt do konta nauczyciela tak aby mógł edytować i dodawać oceny?
Najlepiej dobrze

Oczywiscie jakis system autoryzacji, podajac nick i pass otrzymuje dostep. Pozniej najlepiej jakis wybor klasy, przedmiotu, tak by edytowac konkretna klase dla konkretnego przedmiotu. Teraz umiescic oceny danego ucznia z klasy w osobnych polach textowych (mija sie z celem), albo wszystkie oceny w jednym polu. Bezproblemowa edycja owych ocen po czym dodac przycisk wyslij, ktory wysylalby dane do skryptu, ktory z koleji obrobilby je i wyslal do bazy.
=kokos=
24.04.2007, 15:00:31
Teraz robiłem podobną pracę [o której wspomniał no_face] na zaliczenie. Odezwij się na PW to chętnie pomogę.
Pozdrawiam.
mike
24.04.2007, 15:27:08
=kokos= a co innym nie pomożesz?
Jeśli chcesz pomagać to rób to na forum, a jeśli proponujesz pomoc tylko jednej osobie to rób to na PW.
A nie piszesz na forum żeby się odezwał na PW.
To taki sam idiotyzm jak zadzwonić do kogoś i powiedzieć: "Napisz mi maila to Ci odpiszę na niego."
Chyba od razu byś napisał maila, co?
aga323
28.04.2007, 10:40:33
Witam ponownie. Mam zrobione zapytanie do bazy, wszystko mi ładnie pobiera tylko teraz mam problem żeby to wyświetlić. Jeśli używam pętli to wyświetla mi przykładowo: W-F: 5, W-F: 4, Historia: 3, Biologia: 4 itd. Nie wiem, pewnie źle to wszystko robie ale nie mam w ogóle pomysłu jakby to zrobić... Proszę o pomoc!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.