Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php] Problem z wstawieniem na strone :(
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Postrzal
No więc mam taki problem:

zainstalowalem sobie skrypt downloadu \, wszystko ok, dziala

tutaj link:
http://www.sites.cjc.pl/dow/download.php

i gdy wstawiam na strone kod zeby by mi sie wyswietlal,
kod:

<? include "dow/download.php" ?>

wyskakuje na stronie cos takiego:

1. Warning: mysql_connect() [FUNCTION.mysql-connect]: Access denied FOR user 'apache'@'localhost' (USING password: NIE) IN /home/serwer/domains/sites.cjc.pl/public_html/dow/common.php ON line 10
  2.  
  3. Warning: mysql_select_db() [FUNCTION.mysql-select-db]: Access denied FOR user 'apache'@'localhost' (USING password: NIE) IN /home/serwer/domains/sites.cjc.pl/public_html/dow/common.php ON line 11
  4.  
  5. Warning: mysql_select_db() [FUNCTION.mysql-select-db]: A link TO the server could NOT be established IN /home/serwer/domains/sites.cjc.pl/public_html/dow/common.php ON line 11
  6.  
  7. Warning: mysql_query() [FUNCTION.mysql-query]: Access denied FOR user 'apache'@'localhost' (USING password: NIE) IN /home/serwer/domains/sites.cjc.pl/public_html/dow/download.php ON line 76
  8.  
  9. Warning: mysql_query() [FUNCTION.mysql-query]: A link TO the server could NOT be established IN /home/serwer/domains/sites.cjc.pl/public_html/dow/download.php ON line 76
  10.  
  11.  
  12. Dział download
  13.  
  14.  
  15.  
  16. Szukaj pliku:
  17. Kategorie:
  18.  
  19.  
  20. Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument IS NOT a valid MySQL result resource IN /home/serwer/domains/sites.cjc.pl/public_html/dow/download.php ON line 83

co jest nie tak, i co lub jakiego kodu trzeba uzyc zeby mi to dzialalo na mojej stronie??

dzienkuje z gory za pomoc
skowron-line
przeciez napisane jak wol ze nie ma polaczenia z baza danych i ze baza niejest wybrana
Postrzal
boshe... tyle wiem blink.gif ale jak zrobic zeby bylo i zeby dzialalo to.. dry.gif
Statozor
Wpisać dobre hasło, login, hosta i nazwę bazy do pliku konfiguracyjnego
chlebik
Do tego wywiedz sie w konfiguracji swojego konta jaki login i haslo do MySQLa jest poprawny - czesto roznia sie one od tego uzywanego do logowania np. do panelu administracyjnego.
envp
Cytat
boshe... tyle wiem blink.gif ale jak zrobic zeby bylo i zeby dzialalo to.. dry.gif

Chyba troche szacunku dla osób pomagających Ci rozwiązać problem się należy ?
Postrzal
ok.. dzienki za pomoc wszystki winksmiley.jpg

ale teraz mam innym problem, wstawilem na strone, niby wszystko dziala, ale jednak nie.. gdy naciskam na link do pobrania wyskakuje mi cos takiego:

Cytat
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/serwer/domains/sites.cjc.pl/public_html/download.php:6) in /home/serwer/domains/sites.cjc.pl/public_html/download.php on line 148

a linia 148 to:

Cytat
Header("Location: ".$row['url']);

co trzeba zmienic zeby dzialal link??
Amorph
Więc ty chcesz pisać skrypty czy wszystko za ciebie:
masz jak wół podane:
Cytat
Warning: Cannot modify header information - headers already sent

sprawdz czy przed 148 linia nie wysyłasz żadnych headerów, ehhh.....
Obstawiam że we wcześniejszych liniach coś już wypisujesz na ekranie, a to powinno być na początku....
Postrzal
ok.. umiescilem teraz ten kod:

1. <?php
  2. function getit($id) {
  3. global $DBprefix;
  4.  $query = "SELECT url FROM ".$DBprefix."pliki WHERE id='$id'";
  5.  $wynik = mysql_query($query);
  6.  $row = mysql_fetch_array($wynik);
  7.  
  8.  Header("Location: ".$row['url']);
  9.  
  10.  $query = "UPDATE ".$DBprefix."pliki SET ilosc_pobran=ilosc_pobran+1 WHERE id='$id'";
  11.  $wynik = mysql_query($query);
  12.  exit();
  13. }
  14. ?>

na samym poczatku... i nadal to samo sad.gif

jest to możliwe że trzeba coś z edytować w innym pliku? a nie tylko w download.php ?
Darti
Przecież to jest funkcja i może być wykonana na samym końcu skryptu, ważne jest miejsce wywołania funkcji a nie miejsce jej definicji. Podejrzewam że Amorph ma rację - wyświetlasz coś wcześniej (nawet spacja wypisana na ekran może dać taki niepożądany efekt - sprawdź czy w pliku download.php przed <?php nie ma pustej linii albo spacji).
Postrzal
nie wiem sad.gif

dołaczam link do pobrania pliku download.php , prosze niech ktos co sie zna na tym sie na to popatrzy...

Plik Download.php
nospor
Przeciez ci mowiono: nic nie mozesz wyswietlac wczesniej, a ty walisz full html przed wywolaniem header.
"wczesniej" dotyczy przed wywolaniem funkcji a nie jej definicją. musisz uzyc ob_start. Szukaj na forum pod haslem headers already sent
Postrzal
przeszukalem z 20 roznych tematow, jakies strony ale nadal niewiem jak to zrobic sad.gif

moglby mi ktos dac kod(albo co mam dokladnie wstawic i gdzie) lub zrobic mi z tym plikiem download.php i wstawic na forum?? prosze smile.gif
kresh
  1. <?php
  2. getit($id);
  3. ?>

to musisz dać przed całym html
Postrzal
nom.. umiescilem na samym poczatku i wyskauje cos takiego:

Cytat
Fatal error: Call to undefined function phpgetit() in /home/serwer/domains/sites.cjc.pl/public_html/download.php on line 2
questionmark.gif sad.gif
Darti
Tobie potrzebna jest praca u podstaw - tzw. organiczna (patrz również pozytywizm). Zacznij od kursów PHP, tutoriali, składni języka itp. i wtedy weź się za trudniejsze rzeczy.

Wstaw spację pomiędzy php i getit($id);

Pozdrawiam
Postrzal
ja sie tym nie zajmuje.. ale musze wyjatkowo teraz cos zrobic...

no dalem spacje i :

Cytat
Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /home/serwer/domains/sites.cjc.pl/public_html/download.php on line 2

tylko to zrobie i koniec mojej historii z php smile.gif pliss :roll2:
envp
Rozumiesz co znaczy, że przed funkcją header nie może być wysłane nic do przeglądarki ? żadne echo, żaden html czy nic co po wczytaniu strony syświetli co kolwiek ?
Cytat
Tobie potrzebna jest praca u podstaw - tzw. organiczna (patrz również pozytywizm).

Świetny tekst! guitar.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.