Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [php]setcookie(); - problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Vinurus
Witam!

robię stronę internetową ze skryptem logowania, i mam taki problemik, mianowicie kiedy chce ustawić cookie'sa to niestety wywala mi taki błąd:
Kod
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at c:\program files\easyphp1-8\www\login3.php:5) in c:\program files\easyphp1-8\www\login3.php on line 7

i nie mam pojęcia co on oznacza, mam zrobione wszytsko dobrze, przynjamniej tak mi sie wydaje, nie mam żadnej wolnej linijki, spacji ani nic, tu macie kod to ustawiania cookies'a:
  1. <html>
  2. <head>
  3. </head>
  4. <body>
  5. <?php
  6. setcookie('palki_user',$_POST['login_potwierdzenia']);
  7. ?>
  8. </body>
  9. </html>

Wyszukałem w temacie najczęstsze problemy podobny błąd tylko że tam było że nie można wysłać informacji do przeglądarki a u mnie jest że nie można zmodyfikować więc spróbowałem z buforowaniem:
  1. <html>
  2. <head>
  3. </head>
  4. <body>
  5. <?php
  6. setcookie('palki_user',$_POST['login_potwierdzenia']);
  7. ?>
  8. </body>
  9. </html>

I także zero efektu, dalej błąd mi wyskakuje, proszę bardzo o pomoc i z góry dzięki.
webdice
Było to już wiele razy na forum, jakbyś wpisał przynajmniej ten błąd w google to znałbyś już odpowiedź.
Vinurus
tak, wpisywałem ten błąd do googli i... pisało o funkcji ob_start();, a tak pozatym on mi pokazuje że zostało już coś wysłane do przeglądrki i to był znacznik otwierający php <?php i co? I nic z tym nie mogę zrobić, więc proszę o pomoc. Użyłem także "Szukaj" na forum i nie znalazłem odpowiedzi która by mnie satysfakcjonowała.
strife
Przeczytaj dokładnie i uważnie, zastosuj się do wzkazówek umieszczonych w artykule:

http://phpedia.pl/wiki.php?title=Cannot_ad...ready_sent_by...
Juzbrig
w php.ini ustaw:
expose_php = On
output_buffering = On
restartnij serw
KCG
cookie musisz ustawić przed wysłaniem jakichkolwiek informacji do przeglądarki (przed <html>)
Moli
Nie cookies, tylko nagłówki.
Kod
<?php ob_start(); ?>
<html>
<head>
</head>
<body>
<?php
setcookie('palki_user',$_POST['login_potwierdzenia']);
?>
</body>
</html>
<?php ob_end_flush(); ?>

Tak będzie działać.
Vinurus
Sposób Moli okazał się skuteczny. Bardzo dziękuje wszytskim którzy starali mi się pomóc smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.