Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [symfony] przenoszenie na serwer dzielony
Forum PHP.pl > Forum > PHP > Frameworki
Ignaces
Witam,
znowu mam problem z symfony.. tym razem przy próbie przeniesienia gotowego projektu z lokalnego na docelowy serwer. Przeniosłem cały katalog projektu - wcześniej utworzyłem go za pomocą sandbox-a. Najpierw miałem problem z plikiem .httacces powodował mi błąd nr 500 a uznałem że nie ma tam nic istotnego (może to przez to mi teraz nie chodzi?? ) więc go usunąłęm. No więc po tym zabiegu projekt ruszył z tym, że mam błędy:

1. Warning: glob() has been disabled for security reasons in /home/accounts_i/ignaces/public_html/symfony/lib/symfony/config/sfLoader.class.php on line 256
  2.  
  3. Fatal error: Class 'sfContext' not found in /home/accounts_i/ignaces/public_html/symfony/lib/symfony/util/sfCore.class.php on line 170

tych ostrzerzeń o glob() jest jeszcze więcej- tylko wyciąłem bo różnią się tylko numerem linijki..
Wiecie może jak to naprawić??
Dodam, że safe mode mam na serwerze wyłączone. Mam tam jeszcze PHP 5.1.2,
misiaczekmarek
mój proces przenoszenia sf_sandbox (były różne błędy w międzyczasie) przebiegał następująco:

1. cały katalog sf_sandbox przeniosłem do głównego katalogu serwera (na home.pl) czyli mam tam katalog sf_sandbox
2. utworzenie wirtualnego serwera (mapowanie katalogu sf_sandbox) np. test.domena.pl gdzie sf_sandbox jet root-em
3. zmiany haseł, nazwa baz w plikach:

propel.ini i database.yml w katalogu \config\

4. załóżenie katalogu \tmp - ważne
5. no i oczywiście usunięcie zawartości cache

i to chyba wsio, był jeszcze kłopot z wywołaniem (zjadało index.php) ale nie pamietam co zrobiłem, jest gdzieś na forum rozwiązanie, ew. jak będziesz miał kłopot to daj znać - pogłówkuję.
plik .httacces pozostaje.

mam nadzieję, że to pomoże
NuLL
Ignaces - na twoim hostingu jest wylaczona funkcja glob - nie jestes w stanie jej wlaczyc i Symfony nie ruszy. Ew mozesz sobie napisac odpowiednik funkcji glob.
Ignaces
hm.. dzięki za instrukcje przenoszenia:) może przyda się jeszcze komuś albo mi w niedalekiej przyszłości bo być może właśnie zmienię hosting na home:) Mój problem jednak tak jak napisał Null polegał na tej funkcji glob() ale miałem nadzieje że da się tu jakieś ini_set()/ php_flag czy coś zastosować --> any way założyłem sobie na szybko darmowe konto na ovh (btw mają fajny system potwierdzenia -> telefoniczny) i zaraz po przeniesieniu sandboxa (nic więcej nie robiłem) wszystko poszło bez żadnego problemu. no nic widocznie skoro jest tyle plusów i zalet symfony to muszą być też jakieś wady/wymagania smile.gif

pozdro
NuLL
To nie jest wada - predzej administrator jest idiota wylaczajac glob() smile.gif
Ignaces
mi się wydaje że jednak trochę jest. nie mówiąc tylko o funkcji globe to jednak ciężko znaleźć np: miejce za free gdzie można wszystko przetestować - ciężko jest spełnić wszystkie wymagania (zdaje sobie sprawę że symfony jest zaawansowane i raczej i tak w darmowych miejscach chodzić nie będzie ale jeśli chodzi o samo testowanie to jest cięzko). wczoraj napisałem o ovh ale tam jednak odpaliła mi sie tylko pierwsza strona. dalej wymagało to rewrite i już był problem. Przejrzałem jeszcze troche hostingów i z cała pewnością wszystko chodzi na ugu. // z darmowych rozwiązań jak by ktoś kiedyś potrzebował.
Równocześnie napisałem wczoraj do administracji swojego hostingu i zostałem mile zaskoczony:)
funkcja glob została mi dzisiaj odblokowana na moim koncie i symfony chodzi perfekcyjnie:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.