np tak:plik z danymi
Kod
08.27.2007`Maciej`Kowalski`aaa@wp.pl`Warszawa`Wodna`8``Polska`Treść, treść`9tyfzh08.28.2007`Janko`Walski`bbb@onet.pl`Klewki`Ulicowa`5``Polska`Treść2, treść2`9tyfzh08.29.2007`Inny`InneNazwisko`ccc@interia.pl`Gdańsk`Dworcowa`12/43``Polska`Treść, treść`9tyfzh
Odczyt danych i wyświetlenie ich:
<?php
foreach($file AS $line) {
$dataArray = explode(\"`\", $line); echo \"data: {$dataArray[0]}<br />\"; echo \"imie: {$dataArray[1]}<br />\"; echo \"nazwisko: {$dataArray[2]}<br /><br /><br />\"; }
?>
PS. Na przyszłość jak pytasz o coś na PW, to daj link do tematu...
ADDED:Pisz na forum, może ktoś inny ma podobny problem i nie będzie wiedział o co chodzi. Wklejam Twoje pytanie:
Cytat(Radek79 )
Zrobiłem podobnie jak w Twoim przykładzie ale znowu strona nie dzieli się prawidłowo powinny być po 2 rekordy na a są wszystkie na obu stronach
Tak jest, bo nie dałem Ci gotowego rozwiązania, tylko pokazałem sposób. "Jadąc" po pliku pętlą foreach, jak sama nazwa tej pętli wskazuje, bierzesz pod uwagę wszystkie elementy (a więc wszystkie linie pliku).W Twoim konkretnym przypadku potrzebna jest pętla for (albo while, ale for'em łatwiej). Tak więc bierzesz swój oryginalny kod, i zmieniasz w pętli for
<?php
(...)
$file = file('baza.txt'); (...)
for($i=$strona * $naStronie; $i<$strona*$naStronie+$naStronie && $i<$size; $i++) {
$dataArray = explode('`',$file[$i]); echo \"<div id=\"headline\">\"; echo \"Czas: {$dataArray[0]}\"; echo \"id: {$dataArray[1]}\"; echo \"<div id=\"data\">\"; echo \"Imię: {$dataArray[2]}<br />\"; (...)
}
?>
Mam nadzieję, że nic nie pokręciłem. Spróbuj i napisz czy ok. Pisz na forum, nie na PW!