Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]confirm()
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
smietek
Mam taki link, który dodaje do pewnej zmiennej w PHP:
  1. <?php
  2. $zmienna .= '<a href="Jakis link" onclick="return confirm('Uwaga!')">Idź</a>'
  3. ?>

I niestety nie wyświetla mi tego okienka CONFIRM. Wpisałem tam liczbę - wyświetliło, wpisałem przykładową funkcję mysql_insert_id() (w skrypcie używam MySQL) - też wyświetliło! Dlaczego nie chce wyświetlić tekstu? Próbowałem też na różne sposoby wpisywać tekst, nic nie zadziałało.
Próbowałem też napisać funkcje, która zwraca tekst, próbowałem zapisać tekst do zmiennej. Nic nie dało.
Grzyw
Masz "konflikt" apostrofów:

1. <?php
  2. $zmienna .= '<a href="Jakis link" onclick="return confirm('Uwaga!')">Idź</a>'
  3. ?>
smietek
A jak jeszcze do tego wrzucić wyświetlanie zmiennej?
Grzyw
  1. <?php
  2. $zmienna .= '<a href="Jakis link" onclick="return confirm('.$zmiennaDoWyrzuceniaNaEkran.')">Idź</a>';
  3. ?>
smietek
No tak, ale tekstu już nie chce wyświetlić z tej zmiennej.
nospor
oj.... pomyslalbys troche....
  1. <?php
  2. $zmienna .= '<a href="Jakis link" onclick="return confirm(''.$zmiennaDoWyrzuceniaNaEkran.'');">Idź</a>';
  3. ?>
Cysiaczek
Bo traktuje jej zawartośś jako nazwę zmiennej. otocz ją apostrofami (tylko wyescapuj je)
Grzyw
Sorry, zamotałem się z tymi apostrofami. To zadziała:

1. <?php
  2. $zmienna .= '<a href="Jakis link" onclick="return confirm(''.$zmiennaDoWyrzuceniaNaEkran.'')">Idź</a>';
  3. ?>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.