Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Połączenie dwóch baz danych umiejscowionych na dwóch serwerach
Forum PHP.pl > Forum > Bazy danych > MySQL
crac2003
Witam.

W jaki sposób można utworzyć relacje pomiędzy dwiema bazami danych założonych na dwóch osobnych serwerach? Czy jest możliwość wykonywania pojedyńczych zapytań czerpiąc dane z obydwu baz?

Pozdrawiam
mhs
Relacje dotyczą tabel, a nie baz danych. Jeżeli chodzi natomiast o pojedyncze zapytania do dwóch baz danych na różnych serwerach to z tego co mi wiadomo nie ma takiej możliwości. Oczywiście możesz zrobić coś takiego wykorzystując jakiś język programowania i pobrać dane z jednej bazy danych, następnie z drugiej i dokonać obróbki tych danych. Przedstaw problem bardziej dokładnie - może będzie możliwość Ci coś doradzić.
crac2003
Ok. Napisze co mam. Pierwotnie miałem większą baze danych z danymi osobowymi plus dodatkowe produkty. Niemniej chce rozbic dane produktów i przenieść je do DMZ'u natomiast baze danych osobowych pozostawić po stronie wewnętrznej sieci. Niestety serwis mam napisany dla calej bazy więc pomyślałem że wystarczyłoby przekształcić zapytania do baz. Gdzieś czytałem o takiej możlwości ale było bardzo ogólnie opisane.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.