Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Checkbox automatycznie zaznaczany jeśli zaznaczone radio
Forum PHP.pl > Forum > Po stronie przeglądarki > JavaScript
art
Witam, Jestem zielony w temacie JS zatem proszę o wyrozumiałość smile.gif...

Mam w panelu administracyjnym listę osób zczytaną z bazy danych, przy każdej osobie jest checkbox oraz 3 opcje typu radio opisujące status osoby (nowa, zaakceptowana, odrzucona)... i teraz chciałbym aby po oznaczeniu jednej z tych opcji radio, automatycznie zaznaczał się też checkbox obok tej osoby....
Grzyw
  1. Tu jest checkbox: <input type="checkbox" id="doOdblokowania" disabled="disabled" />
  2. <br />Tu jest radio:<br />
  3. <input type="radio" name="radio" onclick="getDocumentById('doOblokowania').disabled=false;" />
  4. <input type="radio" name="radio" onclick="getDocumentById('doOblokowania').disabled=false;" />
  5. <input type="radio" name="radio" onclick="getDocumentById('doOblokowania').disabled=false;" />

Jeżeli nie zrobiłem literówki, powinno działać.
nowotny
Cytat(Grzyw @ 18.03.2008, 08:53:58 ) *
Jeżeli nie zrobiłem literówki, powinno działać.

Zrobiłeś... z resztą, nie jedną... Poza tym on chciał żeby mu checkboksa zaznaczało a nie odblokowało...

1. Tu jest checkbox: <input type="checkbox" id="doOdblokowania"/>
  2. <br />Tu jest radio:<br />
  3. <input type="radio" name="radio" onclick="getElementById('doOdblokowania').checked=true;" />
  4. <input type="radio" name="radio" onclick="getElementById('doOdblokowania').checked=true;" />
  5. <input type="radio" name="radio" onclick="getElementById('doOdblokowania').checked=true;" />
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.