dark_root
2.04.2008, 21:32:51
Tworze właśnie rejestracje do mojej strony i nie wiem czemu wysakuje mi taki błąd jak próbuje się zarejestrować:"? //wczytanie pliku z funkcjami require_once ("funkcje.php"); //rozpoczęcie sesji session_start(); session_cache_limiter('nocache'); //kod PHP if ($login && $plec && $haslo) $wynik = dodaj_usera($login, $gg, $skad, $plec, $haslo, $haslo2); else exit; ?>" co jest źle?
maziak
2.04.2008, 21:38:00
Wklej dokładnie kod, w tagach PHP.
Ale na pierwszy rzut oka : przesuń session_start(); ponad require_once ("funkcje.php");. Poprostu upewnij sie ze przed session_start nie ma NIC.
marcio
2.04.2008, 21:41:35
<?php
if ($login && $plec && $haslo) $wynik = dodaj_usera
($login, $gg, $skad, $plec, $haslo, $haslo2); else exit; ?>
Co to ma byc masz zmienne ustawione??Bo jak nie masz ustawionych a register_globals jest off to nie zadziala bo jakim prawem
dark_root
2.04.2008, 21:49:34
a ja znienić register_globals na on? wiem, że może to być głupie pytanie, ale ucze się tego od wczoraj i jeszcze do teog nie doszedłem.
marcio
2.04.2008, 21:50:52
W php.ini
P.S u mnie jest w tym katalogu /etc/php5/apache2 zalezy od systemu i dystrybucji linux'a
dark_root
2.04.2008, 21:59:42
yyyy a jak strony nie mam na swoim serwerze?
maziak
2.04.2008, 22:01:59
Możesz wstawić przed wszystko (ale nadal po session_start(), to musi byc pierwsze

) taki kodzik :
<?php
foreach($_POST as $klucz => $wartosc ) {
$$klucz = $wartosc;
}
?>
A uzyskasz ten sam efekt co z register globals dla post.
Poczytaj o składni foreach w manualu bo nie jest to nawet w jednej setnej tak skomplikowane jak wygląda.(pamietam ze jak zaczynalem to unikalem foreach jak ognia

)
dark_root
2.04.2008, 22:07:36
nadal ten sam błąd tak to powinno wyglądać:
<?php
//wczytanie pliku z funkcjami
//rozpoczęcie sesji
session_start();
foreach($_POST as $klucz => $wartosc ) {
$$klucz = $wartosc;
}
require_once ("funkcje.php");
session_cache_limiter('nocache');
//formularz logowania
wy_form_logo();
?>
maziak
2.04.2008, 22:09:05
Zdecydowanie pomogło by jak wkleił byś treść błędu.
PS. kazdy kod PHP jaki dajesz na forum, umieszczaj miedzy
Kod
[php]
//tu kod
[/php]
dark_root
2.04.2008, 22:10:47
podałem w na samym początku, ale nadal wygląda tak samo "
<?php
? //wczytanie pliku z funkcjami require_once ("funkcje.php"); //rozpoczęcie sesji session_start(); session_cache_limiter('nocache'); //kod PHP if ($login && $plec && $haslo) $wynik = dodaj_usera($login, $gg, $skad, $plec, $haslo, $haslo2); else exit; ?>
".
maziak
2.04.2008, 22:30:09
A wiec to tak wyglada ten blad.... No cóż, musze powiedzieć, że nie wiem za bardzo dlaczego tak się dzieje. Wygląda jak by kod w ogole nie przechodził przez PHPka tylko odrazu lecial jako tresc do przegladarki. Na jakim serwie to odpalasz? Inne skrypty działają? skrypt rozpoczynasz "<?php" a konczysz "?>" ? Plik w ktorym jest ten kod ma rozszerzenie *.php? Oj nie wiem, czy jestem w stanie Ci pomóc.
Cysiaczek
3.04.2008, 01:24:36
Ten skrypt chyba w ogóle nie jest interpretowanym jeśli zawartość komentarzy pojawia się na stronie - sprawdź ustawienia serwera i plików. Zobacz np. czy skrypt ma rozszerzenie .php. Byc może w ogle serwer nie ma php..
Pozdrawiam.
Popraw proszę tytuł topiku na zgodny z zasadami forum Przedszkole i innymi zasadami forum
dark_root
3.04.2008, 08:04:18
skrypt ma rozszerzenie .php. Czym jeszcze może być to spowodowane?
Zamykam, jeśli moderator Cię o coś prosi to spełniasz tą prośbę.
Następnym razem będzie zamknięci + ostrzeżenie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.