manitou
23.04.2008, 08:47:43
Mam taki problem,
Mam plik index.php do którego ładuję pliki z zewnątrz, chcę by każdy z zewnętrznych plików przekazywał również tekst do <title> w index.php .
Jak to rozwiązać ? Jak zrobiłem : <title> <? echo $zmienna ?> </title>
a w zewnętrznym pliku srodek.php : <? $zmienna = ('tytul_podstrony'); ?>
To nie działa, bo pierw musi być zadeklarowana zmeinna a później echo .
Ma ktoś na to pomysł jak zmieniać title w index.php z poziomu pliku zewnętrznego.
help...
Cysiaczek
23.04.2008, 08:53:56
Jest dokładnie tak, jak mówisz - nie da się, bo dane zostały wysłane do przeglądarki. Teraz możesz to zrobić jedynie za pomocą JavaScript.
Pozdrawiam.
nospor
23.04.2008, 09:12:01
Tak to jest jak sie nie oddziela kod php od wygladu strony

Najpierw musisz wykonywac niezbedne obliczenia (kod php), a dopiero potem generowac kod html strony
Bardzo ładnie pomagają w tym systemy szablonow, np. smarty
manitou
23.04.2008, 09:15:54
Jestem ciekaw jak za pomocą javascriptu można coś takiego zrobić . Może nakierujesz mnie, na jakiś przykład.
nospor
23.04.2008, 09:20:41
Cytat
Jestem ciekaw jak za pomocą javascriptu można coś takiego zrobić
Robienie czegos takiego przez js to najgorszy pomysl jaki moze byc. Jesli mozna cos bez problemu zrobic w php to nalezy to zrobic w php. A mozna to zrobic bez problemu - patrz moj post wczesniej
manitou
23.04.2008, 09:35:44
Problem w tym ze strona jest już zbudowana przez inną osobę, nie cierpię poprawiac po innych. Więc musi to tak zostać, tych podstron jest około 100, więc smarty odpada.
bim2
23.04.2008, 10:09:45
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.