Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] dynamiczne <title> , problem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
manitou
Mam taki problem,

Mam plik index.php do którego ładuję pliki z zewnątrz, chcę by każdy z zewnętrznych plików przekazywał również tekst do <title> w index.php .

Jak to rozwiązać ? Jak zrobiłem : <title> <? echo $zmienna ?> </title>

a w zewnętrznym pliku srodek.php : <? $zmienna = ('tytul_podstrony'); ?>

To nie działa, bo pierw musi być zadeklarowana zmeinna a później echo .

Ma ktoś na to pomysł jak zmieniać title w index.php z poziomu pliku zewnętrznego.

help...
Cysiaczek
Jest dokładnie tak, jak mówisz - nie da się, bo dane zostały wysłane do przeglądarki. Teraz możesz to zrobić jedynie za pomocą JavaScript.

Pozdrawiam.
nospor
Tak to jest jak sie nie oddziela kod php od wygladu strony winksmiley.jpg
Najpierw musisz wykonywac niezbedne obliczenia (kod php), a dopiero potem generowac kod html strony
Bardzo ładnie pomagają w tym systemy szablonow, np. smarty
manitou
Jestem ciekaw jak za pomocą javascriptu można coś takiego zrobić . Może nakierujesz mnie, na jakiś przykład.
nospor
Cytat
Jestem ciekaw jak za pomocą javascriptu można coś takiego zrobić
Robienie czegos takiego przez js to najgorszy pomysl jaki moze byc. Jesli mozna cos bez problemu zrobic w php to nalezy to zrobic w php. A mozna to zrobic bez problemu - patrz moj post wczesniej
manitou
Problem w tym ze strona jest już zbudowana przez inną osobę, nie cierpię poprawiac po innych. Więc musi to tak zostać, tych podstron jest około 100, więc smarty odpada.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.