class postgresql { public function __construct($host, $port, $user, $password, $dbname) { // Połączenie if(!$this->db = pg_connect('host='.$host.' port='.$port. ' dbname='.$dbname.' user='.$user.' password='.$password.'')) { $this->error = true; } // Globalna tranzakcja start } public function query($query) { // wykonywanie zapytań nie-SELECT { { $this->error = true; } else { return true; } } else { return false; } } public function query_select($query) { // Zapytania select if(!$this->error) { { $this->error = true; } { for ($x = 0; $x <= 4; $x++) { } } { for ($x = 0; $x <= 5; $x++) { } } { for ($x = 0; $x <= 8; $x++) { } } { $username = $row['username']; if (preg_match('/rem/', $_SERVER['REQUEST_URI']) && preg_match('/mailbox/', $query) && $_SESSION['check'] == true ) } } } public function escape($string) { } function __destruct() { if(!$this->error) { } else { } } } ?>
Zapytanie do klasy wysyła sie za pomoca
<?php $pgs->query_select("SELECT * FROM alias ") ?>
A mam pytanie do tego zapytania bo zwraca mi całą tabelkę ale chciałbym żeby zwracała mi pojedyncze wartości z tabelki w formie string na przykład po zapotaniu z warunkiem zwraca mi dane 1 użytkownika w postaci tabelki, z tej tabelki chciałbym wyciągnąc username w postaci zmiennej.