Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML] Wysuwana lista
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-Ja-
Witam, mam problem stworzyem formularz:

1. <?php
  2. <center>
  3. <font color=blue><b>Szukajka:</b></font><br>
  4. <table cellspacing='1' class='szukaj'>
  5. <tr>
  6. <form name="searchnick" method="post" action="ban_search.php">
  7. <td height='16' class='szukaj'>Nick:</td>
  8. <td height='16' class='szukaj'><input type='text' name='nick' value='' id="head_search_field"></td>
  9. <td height='16' class='szukaj'><input type='image' name='submit' src="templates/lol.gif"></td>
  10. </form>
  11. </tr>
  12. <tr>
  13. <form name="searchnick" method="post" action="ban_search.php">
  14. <td height='16' class='szukaj'>IP:</td>
  15. <td height='16' class='szukaj'><input type='text' name='steamid' value='' id="head_search_field"></td>
  16. <td height='16' class='szukaj'><input type='image' name='submit' src="templates/lol.gif"></td>
  17. </form>
  18. </tr>
  19. <tr>
  20. <form name="searchnick" method="post" action="ban_search.php">
  21. <td height='16' class='szukaj'>Serwer:</td>
  22. <td height='16' class='szukaj'><input type='select' name='server' value='' id="head_search_field"></td>
  23. <td height='16' class='szukaj'><input type='image' name='submit' src="templates/lol.gif"></td>
  24. </form>
  25. </tr>
  26.  
  27. </center>
  28. </table>
  29. ?>

Chciałem aby służył jako szybkie wyszukiwanie. W normalnej wyszukiwarce "Serwery" są w wysuwanej liście chciałbym żeby też tu tak było tylko jakoś mi nie działa. Tu jest kod ban_search : http://pastebin.com/m6932fb5c . Może wie ktoś czemu to nie odpala?
JoShiMa
Prawdopodobnie chodzi Ci o:

1. <option>server 1<option>
  2. <option>server 2<option>
  3. <option>server 3<option>
  4. <option>server 4<option>

Oczywiście w odpowiednie miejsca trzeba powstawiać name i value
-Ja-
Nie bardzo, chciałbym żeby z automatumi sie dodało tak jak dodaje sie do kodu php.
JoShiMa
Cytat(-Ja- @ 13.06.2008, 11:06:36 ) *
Nie bardzo, chciałbym żeby z automatumi sie dodało tak jak dodaje sie do kodu php.

Takie coś to tylko w PHP albo JavaScript
-Ja-
Może masz jakieś podppowiedzi / tutoriale jak to zrobić, bo w php sobie nie radze...
JoShiMa
Gotowców nie mam, ale poszujak na forum po słowie 'select' niedawno były tematy.
Watt
Szukałem i nie moge znaleść odpowiedzi do mojego problemu sad.gif
erix
@Ja: masz tam wypluwanie treści przez smarty, ale jak to w szablonie wygląda, to już nie. Domniemam, że jest to kawałek z tego szablonu.

Przyjrzyj się:
  1. <?php
  2. $smarty->assign("servers",$server_array);
  3. ?>

Znajdź to samo w szablonie i sobie przekopiuj.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.