Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Strona z torrentami
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Mlodycompany
Witam. Być może piszę w złym dziale ale coż. Naszła mnie chęć zrobienia portalu z torrentami. Zastanawia mnie kilka rzeczy amianowicie chcialbym aby torrenty byly sciagane nie z mojego serwera poniewaz jakbym chcial wszystkie wsadzić to by miejsca nie starczyło więc wpadłem na pomysł, aby ściagać z trackera, ale słyszałem, że na trackerze po kilku dniach traca ważność, więc tabu jest jak to rozwiązać? Drugą sprawą jest pokazywanie na stronie ilosc seedow i peerow. Czy jest do tego jakaś klasa albo coś innego?
psoders
Cytat(Mlodycompany @ 13.06.2008, 18:14:50 ) *
... Naszła mnie chęć zrobienia portalu z torrentami. Zastanawia mnie kilka rzeczy amianowicie chcialbym aby torrenty byly sciagane nie z mojego serwera poniewaz jakbym chcial wszystkie wsadzić to by miejsca nie starczyło ...

Z tego co piszesz wynika, że nie masz pojęcia jak działają sieci p2p.. a co dopiero tracker torrentowy (bo to CI właśnie jest potrzebne). Chodź z drugiej strony powstaje wiele trackerów robionych na open source'owych skryptach przez ludzi, których "nagle naszła chęć", w szczycie kariery trackery takie zdobywają tysiąc użytkowników i padają.

A do zrobienia torrentowego portalu (trackera) potrzeba:
- umiejętnośći korzystania z google
- umiejętności znalezienia odpowiedniego skryptu (za pomocą googla)
- znalezienia informacji jak ten skrypt zainstalować (za pomocą googla)
- podstawowych umiejętności programistycznych
- dobrej znajomości angielskiego (zdecydowana większość skryptów jest po angielsku i trzeba samemu spolszczyć)
- hostingu za 10zł miesięcznie ... taki starczy na ten upragniony 1000 userów winksmiley.jpg
Mlodycompany
pierwsze trzy punkty sa dla mnie tematem tabu(prawie)biggrin.gif a reszte spełniam. A dokładnie to czego mam szukać?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.