Ostatnio wstawiłem do strony internetowej odtwarzacz mp3 w wersji flash (za pomocą <object>) Object ten znajduje się w divie który z kolei jest w divie dla którego ustawione mam overflow:auto.
Na czym mój problem?
We IE i Operze (9.xx) wszystko wyświetla sie poprawnie.
Natomiast w FF (2.x, 3.0) jest tak, że gdy chcę nacisnąć na przycisk "play" na odtwarzaczu najeżdzając na pole Play kursor kilka razu na sekundę zmienia się ze wskaźnika na "łapkę"...tak, jakby co drugi pixel był hiperłączem i w zasadzie nie ma możliwości kliknięcia na przycisk. Zauważyłem, że jak usunę wpis o overflow to problem nie występuje. Jak obejść ten problem? Żebym miał i suwak i działający odtwarzacz flash?
<div id="cont"> <div class="box"> <div id="post-1"> <a href="http://www.adobe.com/shockwave/download/download.cgi? P1_Prod_Version=ShockwaveFlash&promoid=BIOW" title="Download Adobe Flash Player">Adobe Flash Player</a> (version 6 or above) is required to play this audio clip. <script type="text/javascript"><!-- AudioPlayer.embed("audioplayer_1", {soundFile:"aHR0cDovL2ZpbGVzLmFlc3Nhci5wcS5wbC8yLm1wMw"}); --></script>
A tutaj css:
#cont{left:0;overflow:auto;position:absolute;top:0;z-index:70} .box{padding-bottom:100px;position:absolute; right:200px;top:5%/*15*/;width:500px/*;height:65%*/} .box div{background:#fff;filter:alpha(opacity=80);opacity:0.8; padding:20px 30px/*;overflow:auto;height:100.1%*/} .box div:hover{background:#fff;filter:alpha(opacity=100);opacity:1.0}
Czekam na wszelkie pomysły