Na podstawie http://www.strefaphp.net/artykul36.html chciałem napisać ten skrypt w OOP, ale chyba coś nie wyszło....
Tu moja prośba by sprawdzić mój skrypt, czy ma identyczne działanie jak ten z linku...
Oto skrypt (połączenie z bazą danych jest wykonywane przed wykonaniem tego obiektu):
<?php class logowanie { public $login; public $haslo; public $zapamietaj; public $login_use; public $haslo_use; public $zalogowany; public $metod; public $dane; public $kxc = "a523d703f908dd69e02db64ec35d07315f4c49ab3cacad14a97304b02f2fbb09"; private function sprawdzanie() { { $this->dane = $_COOKIE["dane"]^$this->kxc; $this->metod = "cookies"; } { $this->login_use = $_SESSION['login']; $this->haslo_use = $_SESSION['haslo']; $this->metod = "session"; } { $this->metod = "post"; } } public function autoryzacja($login, $haslo, $zapamietaj ) { $this->login = $login ; $this->haslo = $haslo; $this->zapamietaj = $zapamietaj; $this->zalogowany = false ; { $query = mysql_query("SELECT * FROM `users` WHERE `user`='".$this->login_use."' AND `pass`='".$this->haslo_use."';"); { $_SESSION['login'] = $wiersz['user']; $_SESSION['haslo'] = $wiersz['pass']; $_SESSION['nick'] = $wiersz['nick']; $this->zalogowany = true; { $dane = ($login.$haslo)^$_CONFIG['kxc']; } return $this->zalogowany ; } } } } ?>
PS: Żadnego błędu mi nie wywala ale, logowanie nie chce działać...
Pozdrawiam
Qba10