Cześć, mam spory problem, który przerasta moje umiejętności. Mam na swojeje stronie pozycje które posiadają szereg danych. Te dane mogą być dowolnie edytowane, wybór tego co chce sie zmienić zrobiony jest na checkboxach, i tu pierwszy problem. Mam bowiem coś takiego:
<?php
echo "<form method=get action='edytuj.php'>"; echo "<input name='edytuj[]' type='checkbox' value='1' /> Kraj : ".$wiersz['kraj']."<br />"; echo "<input name='edytuj[]' type='checkbox' value='1' /> Masa : ".$wiersz['masa']."<br />"; echo "<input name='edytuj[]' type='checkbox' value='1' /> Ilosc : ".$wiersz['ilosc']."<br />"; echo "<input type='submit' value='wyslij' name='wyslij'>"; echo "<a href='edytuj.php?id=".$wiersz['id']."&marka=".$tabela."'>Dodaj/Edytuj</a><br />"; ?>
Wysyłam to, a tam mam coś takiego:
<?php
$edytuj=$_GET['edytuj'];
for($i=0;$i<count($edytuj);++$i)
?>
Wyświetla oczywiście odpowiednią ilość razy 1, bardziej jednak przydały by mi się te nazwy z $wiersz[' '], abym mógł stworzyć (albo raczej sprobówać) skrypt który pobierze mi z bazy tylko to co było zaznaczone. A no i najlepiej by było gdyby mi te wartosci checkboxów przysyłało po kliknięciu linka: Dodaj/Edytuj a nie przycisku wyślij.
Prawde mówiąc trochę już zwątpiłem w to że da się to zrobić, nie jestem też pewien czy pokazywanie tych całych checkboxów zawsze przy każdym wyświetleniu danej pozycji jest w ogóle dobrym pomysłem, więc jak macie jakieś inne lepsze pomysły odnośnie edytowania itd. to piszcie.