Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Rozwijanie opisu po kliknięciu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
netes
Witam.
Chciałbym zrobić na swojej stronie coś takiego, żeby po kliknięciu w link, pod spodem pojawiał mi się tekst dot. konkretnego linku, pobierany z bazy danych. Czyli np.:

Klikam: O mnie -> pod spodem pojawia się tekst o mnie zapisany w bazie danych
Klikam: Opowiadania -> pod spodem pojawiają się zamiast tekstu "O mnie" opowiadania, a jeśli nic nie było otwarte to pojawia się po prostu tekst z bazy dot. opowiadań

Miałem dość długą przerwę w zabawie z PHP i kompletnie wypadłem z rytmu sad.gif nie wiem jak się do tego przybrać. Będę wdzięczny za każdą pomoc.
zimi
osobiście nie do końca rozumiem ideę Twojego problemu
uściślając chcesz zrobić na stronie linki które po kliknięciu przechodzić w odpowiednie miejsce opisują miejsce do którego link powinien przejść?
czy jak to ma działać? nie rozumiem tego za bardzo
netes
Mówiąc prostszymi słowami, chcę aby, po kliknięciu w dane słowo/link, pod spodem pojawiał się tekst zawarty w bazie danych, odpowiadający danemu linkowi - czyli: jeśli klikam "O mnie" chce, żeby pod spodem pojawił się tekst "O mnie" pobrany z bazy, jeśli kliknę "Opowiadania" żeby pojawił się tekst "Opowiadania" pobrany z bazy. Chyba teraz wszystko powinno być zrozumiałe.
jarmiar
robisz sobie tabele w bazie

linki

id | adres | nazwa | opis

pobierasz dane

a następnie za pomocą ajaxa ustawiasz sobie event po kliknięciu w link
netes
Mam tabelę w bazie, w której trzymam potrzebne mi informacje, ale nie wiem jak ugryźć to AJAXem.
batman
Przenoszę na przedszkole.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.