Natomiast po wstawieniu kodu php na samej górze w pliku index.php pojawił się problem. Po zapisaniu do bazy liczby odświeżeń ($odsw) w tabeli pojawia się najpierw wartość 2 (zamiast zadeklarowanej 1), a kolejno (po odświeżeniu strony) jest zwiększana o kolejne 2. Zdziwiło mnie to. Dlatego wstawiłem jeszcze dla pewności instrukcję echo() zamiast mysql_query() i spostrzegłem, że kierowane do bazy zapytanie (UPDATE oraz INSERT) jest jak najbardziej prawidłowe i znajduje się w nim prawidłowa liczba odświeżeń.
Kod nie jest wykonywany w żadnej pentli, oto on:
<?php $db = 'db'; $user = 'user'; $pass = 'pass'; $entryGS = mysql_query('SELECT * FROM `genstats` WHERE hour='.$hour.' && day='.$day.' && month='.$month.' && year='.$year.' '); if( $c_entryGS>0 ) { mysql_query('UPDATE `genstats` SET lo='.$odsw.', luo='.$uniq.' WHERE hour='.$hour.' && day='.$day.' && month='.$month.' && year='.$year.' '); else { $uniq++; mysql_query('UPDATE `genstats` SET lo='.$odsw.', luo='.$uniq.' WHERE hour='.$hour.' && day='.$day.' && month='.$month.' && year='.$year.' '); } } else { $odsw=1; $uniq=1; mysql_query('INSERT INTO `genstats` (`hour`, `day`, `month`, `year`, `lo`, `luo`) values ( '.$hour.', '.$day.', '.$month.', '.$year.', '.$odsw.', '.$uniq.')'); } ?>
Proszę o pomoc.
// przenoszę na Przedszkole, ayeo