Link: http://www.wenus-studio.cba.pl/wzorbook.php
Jest to ksiega gosci oparta o plik tekstowy.
<? if (@$_GET['id']=="1": ?> <DIV class="styl"><BR><BR><BR><font size="4">Twój wpis do księ:<BR><BR><BR></font> <FORM ACTION="wzorbook.php?id=2" METHOD="POST"> Autor: <INPUT TYPE="TEXT" SIZE="30" MAXLENGTH="30" style="background-color: #BBBBBB; font-famil: Verdana; font-si: 12pt color: #00FF00" NAME="Autor"><BR><BR> E-mail: <INPUT TYPE="TEXT" SIZE="30" MAXLENGTH="30" style="background-color: #BBBBBB; font-famil: Verdana; font-si: 12pt color: #00FF00" NAME="adres"><BR><BR> w: <INPUT TYPE="TEXT" SIZE="30" MAXLENGTH="30" style="background-color: #BBBBBB; font-famil: Verdana; font-si: 12pt color: #00FF00" NAME="web"><BR><BR> <font size="2">(pola e-mail i www mogą pozostać puste)</font><BR><BR> <TEXTAREA NAME="Tresc" WRAP COLS=50 style="BACKGROUND-COL: #BBBBBB; font-famil: Verdana; font-si: 12pt color: #00FF00" ROWS=5></TEXTAREA><BR><BR><BR> <INPUT TYPE=SUBMIT VALUE= " Dopisz " style="BACKGROUND-COL: #333333; FONT-FAMILY: Verdana; FONT-SIZE: 12; color: #FFFFFF"> <INPUT TYPE="RESET" VALUE=" Wyczyść " style="BACKGROUND-COL: #333333; FONT-FAMILY: Verdana; FONT-SIZE: 12; color: #FFFFFF"> </FORM></DIV> <? if (@$_GET['id']=="2") { if(($Autor=="") or ($Tresc=="")) { exit; } $nazwa = "ksiazka.txt"; $web="moja stro: <a href=\"$web\" target='_blank'>$web</a><BR>"; } else { $web=""; }; if ($adres=="") { $adres="nie podano adresu e-mail"; } else { }; } else { $nazwa = "ksiazka.txt"; $i=0; $i++; } $nazwa = "ksiazka.txt"; $k=1; $end=$st+9; { if ($k>=$st) { if ($k<=$end) { }; }; $k++; } for ($z=0;$z<=$ile;$z++) { $y=$z+1; }; } ?>
Poprawiłem dwie linijki kodu związane z parametrem id oryginalnie wyglądał on następująco:
<?php ($id==1) ..... ($id==2) ?>
podmieniłem go na:
<?php (@$_GET['id']=="1"<span style="color: #007700": ... (@$_GET['id']=="2") ?>
Po zmianie tych parametrów uzyskałem możliwość przejścia do formularza.
Od razu mówię ze nie mam bladego pojęcia o PHP jestem w trakcie jego poznawania

Więc proszę o wyrozumiałość i poprawienie kodu.

P.S
Po zmianie zmiennych na:
<?php $Tresc na $_POST['Tresc'] $Autor na $_POST['Autor'] $adres na $_POST['adres'] $web na $_POST['web'] ?>
Ksiega gosci przestała sie wyswietlac na stronie.
Prosze wiec o poawienie kodu lub propozycje innej ksiegi osci opartej na pliku tekstowym o poprawnym koadzie.
<B><FONT color="#000000"><FONT color="#000000">