Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] Wyświetlanie "enterów" z bazy
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
piachu
Witam,

Nie wiedziałem za bardzo jak to opisać w temacie. W skrócie chodzi mi o to, że jak dla przykładu dodajemy tekst do bazy (w textarea) i tam poszczególne akapity są od siebie oddzielone enterami (tak jakbyście dali w html'u 2x break) to on mi się już tak nie wyświetla jako normalny tekst na stronie (nie ma odstępów między akapitami).

Gdy go zaś znowu wyświetlam do edycji w formularzu (w textarea) to mi się te odstępy pokazują.

Trochę zamieszałem ale chyba wiecie o co chodzi. Jest na to jakiś prosty i szybki sposób o którym nie wiem?

Dzięki za pomoc.
melkorm
spórbuj użyć tagów <pre></pre> dla wyświetlanego tekstu.
no_face
Mozesz napisac sam funkcje, ktora zamieni Ci wszystkie wystapienia nowej lini ("\n") na <br /> lub tez skorzystac z wbudowanej w php funkcji nl2br" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Przepusc przez nia wyciagniety z bazy tekst.
piachu
Cytat(no_face @ 5.10.2008, 17:40:06 ) *
Mozesz napisac sam funkcje, ktora zamieni Ci wszystkie wystapienia nowej lini ("\n") na <br /> lub tez skorzystac z wbudowanej w php funkcji nl2br" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Przepusc przez nia wyciagniety z bazy tekst.

O dokładnie o to mi chodziło, wiedziałem że to nie może być trudne. Dzięki smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.