piachu
5.10.2008, 15:23:05
Witam,
Nie wiedziałem za bardzo jak to opisać w temacie. W skrócie chodzi mi o to, że jak dla przykładu dodajemy tekst do bazy (w textarea) i tam poszczególne akapity są od siebie oddzielone enterami (tak jakbyście dali w html'u 2x break) to on mi się już tak nie wyświetla jako normalny tekst na stronie (nie ma odstępów między akapitami).
Gdy go zaś znowu wyświetlam do edycji w formularzu (w textarea) to mi się te odstępy pokazują.
Trochę zamieszałem ale chyba wiecie o co chodzi. Jest na to jakiś prosty i szybki sposób o którym nie wiem?
Dzięki za pomoc.
melkorm
5.10.2008, 15:26:48
spórbuj użyć tagów <pre></pre> dla wyświetlanego tekstu.
no_face
5.10.2008, 15:40:06
Mozesz napisac sam funkcje, ktora zamieni Ci wszystkie wystapienia nowej lini ("\n") na <br /> lub tez skorzystac z wbudowanej w php funkcji
nl2br" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Przepusc przez nia wyciagniety z bazy tekst.
piachu
5.10.2008, 15:43:11
Cytat(no_face @ 5.10.2008, 17:40:06 )

Mozesz napisac sam funkcje, ktora zamieni Ci wszystkie wystapienia nowej lini ("\n") na <br /> lub tez skorzystac z wbudowanej w php funkcji
nl2br" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Przepusc przez nia wyciagniety z bazy tekst.
O dokładnie o to mi chodziło, wiedziałem że to nie może być trudne. Dzięki