Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MYSQL]Baza danych w XAMPP
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
-james8-
Witam,

Mam pytanie czy w serwerach takich jak XAMPP i Wamp Server jest tryb konsolowy Mysql? Czy tylko graficzny?
Jeśli jest, to proszę napiszcie jak go uruchomić.

Z góry THX:)
drPayton
Kod
C:\xampp\mysql\bin\mysqladmin.exe
w defaultowej ścieżce... Pewności nie mam, ale to chyba to winksmiley.jpg
Pilsener
Payton, masz rację, w tym folderze jest też konfiguracja php zapisana etc.

Ja jadę na XAMPP'ie już trochę czasu - operuję bezpośrednio na plikach konfiguracyjnych, a jeśli chodzi o mysql to wolę specjalne programy do obsługi bazy - typu front, navicat. To naprawdę potężne narzędzia, teraz już nie wyobrażam sobie pracy z phpmyadmin, konsolą etc. Chyba, że chcesz to mieć na serwerze... ale kto stawia hosting na LAMP'ie? Chociaż pewnie parę by się znalazło winksmiley.jpg Widziałem już chyba hosting na windows+xampp, podobno był też gdzieś na krasnalu, ale się zwineli biggrin.gif

P.S > jest też opcja, że chcesz na LAN'ie poćwiczyć przed uruchomieniem własnego hostingu winksmiley.jpg
suchy1
Cytat(-james8- @ 7.10.2008, 20:04:10 ) *
Witam,

Mam pytanie czy w serwerach takich jak XAMPP i Wamp Server jest tryb konsolowy Mysql? Czy tylko graficzny?

Jest konsolowy, wejdz do katalogu z serwerem, w nim będzie katalog MYSQL -> BIN. Nastepnie w katalogu BIN utworz plik tekstowy z tekstem
Kod
%
cmd

Plik nazwij: konsola.bat. Nastpenie po kliknieciu na ten plik otworzy sie konsola w ktorej wrzucasz polecenie
  1. mysql -u login -p hasło -h localhost

i to wszystko.
-james8-
Dzięki suchy1!!

Wcześniej musiałem wszystko instalować ręcznie php, mysql, apache ;/ normalnie przejebka, ale tereaz jest spoko smile.gif

Dzięki jeszcze raz, bardzo mi pomogłeś stary!
Pozdro!!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.