Witam, czy ktos posiada takowy skrypt? Ze podczas czytania np regulaminu forum, user nie ma mozliwosci klikniecia np: "Zgadzam sie z regulaminem" lub "Nie zgadzam sie z regulaminem" poniewaz odlicza mu np pod spodek czas powiedzmy 30 sekund, przez te 30 sekund nie moze zrobic kolejny krok tylko przeczytac regulamin, po uplywie tych 30 sekund 'zapalaja' sie te 2 w/w opcje i dopiero wtedy klika i przechodzi do kolejnego etapu rejestracji. Prosze o pomoc.
drPayton
7.10.2008, 23:19:03
setTimeout()
Nic mi to jednak narazie nie mowi, bo jestem lajkiem w tej dziedzinie, czy moge liczyc na jakas precyzyjniejsza pomoc?
drPayton
7.10.2008, 23:34:23
Trochę nie o to mi chodzilo w tym skrypcie nie ma czegos takiego, ze sa dwa przyciski TAK i NIE i one sa nie aktywne, nie mozna kliknac na nie, po np 30 sekundach dopiero sie aktywuja i mozna kliknac, a tutaj nie wiem moze nie umiem ale nie da siezrobic tak by dany guzik przenosil gdzies na postrone? I wyskakuje okno po jakimsczasie ktory ustawie, a to zbedne jest chodzi mi tylko o blokade guzikow i po uplywie jakiegos czasu ich aktywacje ze mozna na nie wtedy kliknac.
drPayton
7.10.2008, 23:49:47
omg, ja rozumiem że jest późno ale to chyba nie zwalnia od myślenia?!? Podałem Ci adres do tutoriala funkcji, którą musisz użyć w Twoim przypadku.
Hint1: Musisz napisać funkcję, której jedynym działaniem będzie odblokowanie przycisku. Funkcję tą wywołasz po upływie, np, 30 sekund...
Hint2: Przycisk defaultowo blokowany jest za pomocą disabled="disabled", funkcja JS to zdejmuje...
-Wzp-
8.10.2008, 08:27:41
Nie oburzaj sie nikt nie jest alfa i omega od razu

W ogole nie wiem o czym do mnie piszesz, mam ten skrypt:
Kod
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
function timedMsg()
{
var t=setTimeout("alert('5 seconds!')",5000)
}
</script>
</head>
<body>
<form>
<input type="button" value="Display timed alertbox!"
onClick="timedMsg()">
</form>
<p>Click on the button above. An alert box will be
displayed after 5 seconds.</p>
</body>
</html>
I co mam w nim zmienic zeby byl efekt ktory oczekuje i ktory opisalem po krotce w/w.?
drPayton
8.10.2008, 08:32:08
Za gotowiec trzeba płacić, od tego jest specjalny dział na tym forum...
1. Przycisk zablokowany za pomocą disabled="disabled"
2. Tworzysz funkcję, nazywasz ją jakkolwiek, robi ona jedną rzecz: zdejmuje atrybut disabled z ww buttona
3. Wywołujesz setTimeout jako parametry podając nazwę ww funkcji oraz czas w milisekundach, po jakim ma zostać ona wywołana
A teraz szukajka na forum, tudzież google...
-WZP-
8.10.2008, 20:56:27
Szczerze? I tak cie nie rozumiem, ile takie cos odplatnie kosztuje, taki skrypt, bo raczej wiekszej fachowej pomocy tu nie otrzymam za free, polska przeciez ;p
batman
8.10.2008, 21:12:24
Cytat(-WZP- @ 8.10.2008, 21:56:27 )

Szczerze? I tak cie nie rozumiem, ile takie cos odplatnie kosztuje, taki skrypt, bo raczej wiekszej fachowej pomocy tu nie otrzymam za free, polska przeciez ;p
Dostałeś dokładny opis co i jak trzeba zrobić. A to, że nie potrafisz skorzystać z tej wiedzy, to już tylko Twoja wina. Tak więc nie obrażaj się na cały świat, tylko zacznij czytać dokumentację. Jeśli chcesz, by ktoś to zrobił za Ciebie, to mu zapłać.
drPayton
8.10.2008, 22:06:07
1. Przycisk zablokowany za pomocą disabled="disabled"
-> chyba nie wymaga komentarza
2. Tworzysz funkcję, nazywasz ją jakkolwiek, robi ona jedną rzecz: zdejmuje atrybut disabled z ww buttona
-> na podstawie:
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=773273. Wywołujesz setTimeout jako parametry podając nazwę ww funkcji oraz czas w milisekundach, po jakim ma zostać ona wywołana
-> też chyba nie wymaga komentarza.
Masz rację "polska przeciez", tu się nie myśli i nie robi samodzielnie tylko czeka na gotowe i to za darmo (fakt, że to miniona epoka tak rozleniwiła niektórych...).
Ale i tak dobrze, że napisałeś to bez bluzgania tak charakterystycznego dla naszych rodaków, którym właśnie odmówiono czegoś za darmo...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.