Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML]linki w firefoxe
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
mateuszpi
Witam
w firefoxe po kliknięciu w link mam taki komunikat:
"Adres URL jest nieprawidłowy i nie może zostać wczytany"

w IE nie ma żadnych problemów. fragment kodu wygląda tak:
  1. <td>&nbsp;<a href="index.php" class="text_menu">START</a></td><td><a href="menu.php?id=2" class="text_menu">Oddziały</a></td> <td><a href="menu.php?id=3" class="text_menu">Działania</a></td> <td><a href="menu.php?id=4" class="text_menu">Podopieczni</a></td> <td><a href="menu.php?id=5" class="text_menu">Współpraca</a></td> <td><a href="menu.php?id=6" class="text_menu">Złoty Grosz</a></td> <td><a href="menu.php?id=7" class="text_menu">Statut</a></td> <td><a href="menu.php?id=9" class="text_menu">Kontakt</a></td> <td><a href="menu.php?id=10" class="text_menu">1%</a></td> <td><a href="menu.php" class="text_menu">asd</a></td> </tr>

usunięcie "class.." lub "?ip=.." nie ma wpływu na komunikat, możecie coś poradzić questionmark.gif

kod powyższy jest generowany przy pomocy php+smart ale to chyba nie powinno mieć znaczenia. inne linki działają tylko ten wiersz robi problemy.

EDIT
inne osoby również mają ten problem. czyl ito raczej nie wina konfiguracji liska
Maxik
Może spróbuj dodać / przed każdym adresem np. href="/menu.php?id2"
mateuszpi
niestety nic. wpisywałem nawet pełny link www.domena.pl/menu.php?...
ale też nie pomagało
kamil4u
Daj link do strony.
mateuszpi
www.rokor1.pl
kamil4u
Problem chyba leży w pliku menu.php - podaj kod. Sam problem dość dziwny bo strona jest wczytywana...
mateuszpi
dzięki bardzo. błąd znalazłem, ja szukałem w pliku nagłówka błędu a tu faktywnie bład byłw pliku tpl.
byłą tam linijka:
  1. <META HTTP-EQUIV='Refresh' CONTENT='0;URL=http://{$link}'>

i to powodowało problem. dzięki za natchnienie. plusika daje
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.