Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MYSQL] Pobieranie pola TEXT do PHP i dużo slashy zamiast apostrofu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ownede
Cześć,
W moim skrypcie użytkownicy mogą (raczej muszą) podać biografię swojej postaci, jest to skrypt do gry. Ale mniejsza z tym.
Chodzi o to, że gdy pobieram pole TEXT z MySQL to zamiast ' (apostrofu).
Np. Gdy user wpisze w biografii "Alex'a" skrypt pokazuje "Alex\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'a"

Czy wie ktoś czego może być to wina?

Z góry dzięki,
ownede
phpion
stripslashes" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual przy odczycie danych z bazy.
ownede
Cytat(phpion @ 19.03.2009, 17:42:16 ) *

Problem nadal wystepuje.
Tylko tych slashy jest troche mniej.
Teraz "Alex\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\'a"
dr_bonzo
Wpisujesz jednen apostrof i dodaje ci te ... 20 slaszy?
Popatrz na ini_get() i magic_quotes_gpc i magic_quotes_runtime - najlepiej je miec obie na off + pamietac o eskejpowaniu danych przed wrzuceniem do bazy.
ownede
Cytat(dr_bonzo @ 19.03.2009, 17:55:11 ) *
Wpisujesz jednen apostrof i dodaje ci te ... 20 slaszy?
Popatrz na ini_get() i magic_quotes_gpc i magic_quotes_runtime - najlepiej je miec obie na off + pamietac o eskejpowaniu danych przed wrzuceniem do bazy.

Znaczy, ja robie to tak:
  1. <?
  2. $biografia = stripslashes($biografia);
  3.        echo nl2br($biografia);
  4. ?>

A do php.ini nie mam zbytnio dostępu.

EDIT: Fixed. Po prostu kilka razy odświerzyłem po edycji i się tyle tego narobiło.
nexis
Czy istnieje przypadkiem możliwość edycji tego opisu? Pewnie podczas każdego zapisu dodaje Ci się o jeden slash więcej.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.