Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Generowanie indywidualnego konta bankowego dla nowego usera
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Sajrox
Witam,

Chciałbym tutaj przedstawić pewien problem i uzyskać informację czy takie rozwiązanie jest możliwe do zrealizowania..

Tworzę portal w którym rejestruje się wielu klientów. Zależy mi na tym aby dla każdego użytkownika było stworzone nowe konto bankowe na które ma wpłacać pieniądze z towar.

Widzę to w ten sposób.
Administrator serwisu ma konto: 001

Pan A po rejestracji otrzymuje numer konta wygenerowanego przez system: 123
Pan B po rejestracji otrzymuje numer konta wygenerowanego przez system: 456

Gdy Pan A wpłaci określoną kwotę na konto 123. Pieniądze wędrują na konto administratora 001.
Tak samo dzieje się gdu Pan B wpłaci na konto do niego przypisane: 456. To określona kwota tak samo jak w przypadku pana A wędruje na konto administratora 001

Nie chce aby każdy użytkownik miał to samo konto z którego wpłaca pieniądze za towar na konto administratora serwisu. Tylko aby każdy mial indywidualne konto z którego wykonuje płatnośc na konto administratora.

Uzytkowników będzie sporo.
scanner
No wiesz tak na chłopski rozum, to musisz podpisać odpowiednią umowę z jakimś bankiem, wtedy AFAIR dostaniesz określoną pulę numerów kont. Albo czegoś jak alias - nie pamiętam dokładnie jak to było.
Sajrox
Właśnie wyczytałem że niektóre banki udostępniają subkonta. Np PKO Bank Polski ma w swojej ofercie
"System wirtualnych rachunków kontrahenckich", niestety posiadanie takich subkont wiąże się z określonymi opłatami.
Z tego co wyczytałem to jest jednorazowa wpłata w wysokości 300 zł plus 0,30 zł co miesiąc za każde subkonto.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.