Witam. Próbuje zrobić coś na zasadzie automatycznego pobierania pliku ze strony. Czyli tak jak to często spotyka się na stronie, że klikamy link do pliku, następuje przeładowanie strony i wyświetla się nam tekst typu "Pobieranie nastąpi za x sek. Jeśli nie pobiera się to kliknij link..." Wyguglałem już coś w necie co powinno teoretycznie zadziałać ale coś chyba schrzaniłem, bo jednak nie chce tylko odświeża strone i nic sie nie pobiera. Mój kod:
<?php
$sciezka = "user";
$plik = "dokument.pdf";
echo "<p>Plik o nazwie $nazwa został odnaleziony.</p>"; echo "<p>W ciągu kilku sekund powinno rozpocząć się pobieranie pliku. Jeśli pobieranie nie rozpoczęło się automatycznie, proszę kliknąć na ten <a href='".$user."/".$plik."'>link</a></p>"; echo "<META HTTP-EQUIV='Refresh' CONTENT='5'; URL='".$user."/".$plik."'>"; ?>
Przykład troche uproszczony na potrzeby postu. Wydaje mi się, że czegoś tu brakuje ale nie bardzo wiem czego... Testowałem już to na serwerze także ale też nie działa. Jeśli ma ktoś pomysł albo widzi tu jakiś błąd to prosze o jakieś podpowiedzi. Pozdrawiam, Łukasz.