Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] wew. poczta ... sesja i maly problem ;p
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
bialko0019
Witam.

Postanowiłem zrobić wewnetrzną pocztę. No to tak, tworzymy odpowiednią tabelę w bazie danych.

Teraz po zalogowaniu się czytamy wiadomości, czyli wyswietlamy rekordy dla odpowiedniego nicku i tematy wiadomosci. To zrobiłem, ale myslę jak zrobić, by po kliknięciu odpowiedniego tematu otworzyła się odpowiednia treść. Pomyślałem, żeby teraz też wykorzystać sesję. Tak więc wpisałem :

1. <?php
  2. [..]
  3. while($ms=mysql_fetch_array($wyniki))
  4. {
  5. $temat = $ms['temat'];
  6. $tresc = $ms['tresc'];
  7. $nadawca = $ms['nadawca'];
  8. $ilosc = $ms['id'];
  9.  
  10. $_SESSION['temacik'] = $temat;
  11. [...]
  12. echo "<div style='background : #f8f8f8; width : 400px; height : 40px; border : 1px solid #FFFFFF; text-align : center;'><a href='czytaj.php'>$temat</a></div>";
  13.  
  14. }
  15. ?>

Gdy klikam, w pliku czytaj.php chciałem, żeby znajdowała się odpowiednia treść. Na chłopski rozum można w pliku czytaj.php dać wyświetlenie z bazy po prostu rekordu u tyle, ale będzie pokazywało zawsze pierwszy rekord gdy wybiorę. Chcę, by po kliknięciu na temat wiadomości, pokazał się cały rekord z tego...

Ma ktoś jakiś pomysł? ;p
erix
A po co tak?

Zrób wyciąganie rekordu po ID z get, tylko sprawdzasz właściciela. Nie męcz sesji, bo co w sytuacji, gdy użyszkodnik zechce otworzyć parę wiadomości naraz?
bialko0019
kurcze, a jak ja nie myśle... myslałem dluższy czas i hihi ^^ nie wymyśliłem ... obiecuję, że już 100 razy wiecej pomysle zanim napiszę, bo problem błachy winksmiley.jpg Dziękuję winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.