<?php <FORM method=\"post\" id=\"wyslijshout\" name=\"wyslijshout\" onSubmit=\" HERE I NEED :) \"> <font color='white'>Wiadomość:</font><input type=\"text\" size=\"50\" maxlength=\"255\" name='tresc' id='tresc' border='1'></td><td><input type=\"button\" name=\"submit\" Value=\"Wyślij\" onClick=\" HERE I NEED \"> <input type=\"text\" name='ukryty' style=\"display:none;\" value=\"$nr\" id='ukryty'> </Form> ?>
function tawerna_wyslij() { var msg = document.forms['wyslijshout'].tresc.value; var nr = document.forms['wyslijshout'].ukryty.value; advAJAX.get({ url:"ajax/wyslij_shout.php?tresc="+msg+"&nr="+nr, onSuccess : function(obj) { alert(obj.responseText);}, onError : function(obj) { alert("Błąd połączenia pliku!"); } }); document.forms['wyslijshout'].tresc.value=""; }
Kod jest prosty dosyć ... Ogólnie przerabiam swój stary skrypt... Wcześniej w shoutboxie opierałem się na Frame-ach więc mi było obojętne czy strona się odświeży. Teraz bazuję na Ajaxie... i teraz taki problem jest...
Funkcja działa, formularz też. Sprawa jest taka że chcę aby :
<?php <input type=\"button\" name=\"submit\" Value=\"Wyślij\" onClick=\" HERE I NEED \"> ?>
po kliknięciu tego buttona wykonała się wyżej wspomniana funkcja. Ale jest haczyk... Chcę aby działało to też gdy kliknie się RETURN... I tu jest problem... nie wiem jak mogę wywołać funkcję wciskając przycisk return klawiatury... Czyli po prostu żeby button załapał. Wiem że jest to pytanie z którym ma problem wielu początkujących. Szukałem na tym forum, lecz temat nie dały mi odpowiedzi (może nie umiem zastosować tego w praktyce) proszę o pomoc

Serio proszę o pomoc