Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] formularze zle dzialaja...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
malag201
Ok, mam taki problem. Napisalem kawalek kodu, ktory wyswietla tabelke z danymi, a ostatnie 4 kolumny to przyciski wywolujace kolejne odnosniki. W tabelce wszystko sie wyswietla, tylko jesli mam jedna linie, to ostatnia ikonka pojawia sie lekko nizej od pozostalych i jesli na nia klikne, to wywoluje dodaj_wywoz.php zamiast pokaz_historie.php. Jesli sa 2 lub wiecej linie w tabeli, to pierwsza i ostatnia ikona pokazuje dodaj_wywoz.php, 2 srodkowe dzialaja dobrze. To wszystko testowalem pod firefoxem. Po IE6 w ogole nie dzialaja odnosniki, wszystko przewala na dodaj_wywoz.php. Moze robie jakies bledy, bo kieruje sie tylko swoja logika, dlatego prosze o jakas podpowiedz/pomoc.

Pozdrawiam

Malag

1. while ($druk=mysql_fetch_array($wynik)){
  2. echo "<TR><TD>{$druk['nr_klienta']}</TD><TD>{$druk['imie']}</TD><TD>{$druk['nazwisko']}</TD><TD>{$druk['ulica']}</TD><TD>{$druk['nr_domu']}</TD><TD>{$druk['miejscowosc']}</TD><TD>{$druk['telefon']}</TD><TD>{$druk['NIP']}</TD><TD>{$druk['PESEL']}</TD><TD>{$druk['data_umowy']}</TD><TD>{$druk['rodzaj_uslugi']}</TD><TD>{$druk['czestotliwosc']}</TD>
  3. <TD><form action=\"usun.php\" method=\"post\"> <input type=\"image\" src=\"cross.png\" align=\"CENTER\" name=usuwa value={$druk['nr_klienta']}/> </form>
  4. </TD><TD>
  5. <form action=\"modyfikuj.php\" method=\"post\"> <input type=\"image\" src=\"table_edit.png\" align=\"CENTER\" name=modyfikuj value={$druk['nr_klienta']}/> </form>
  6. </TD><TD>
  7. <form action=\"dodaj_wywoz.php\" method=\"post\"> <input type=\"image\" src=\"add.png\" align=\"CENTER\" name=dodaj value={$druk['nr_klienta']}/>
  8. </TD><TD>
  9. <form action=\"pokaz_historie.php\" method=\"post\"> <input type=\"image\" src=\"table.png\" align=\"CENTER\" name=ogladaj value={$druk['nr_klienta']}/>
  10. </TD></TR>";
  11. }
  12. echo '</table><br><br><br>';
  13.  
  14. }
  15.  
  16.  
erix
Daj gdzieś to na żywo; chyba nie myślisz, że każdy będzie zapisywał i generował HTML z tej papki...?
malag201
Kurcze tutaj chodzi o to, ze wszedzie jest ten sam typ formularza co ponizej, a raz dziala, a raz nie... :/

1.  
  2. <TD>
  3.  
  4. <form action="pokaz_historie.php" method="post"> <input type="image" src="table.png" align="CENTER" name=ogladaj value={$druk['nr_klienta']}>
  5. </TD>
  6.  
r4xz
zauważyłem tylko 1 w tym całym "śmietniku" - nie zamykasz form

malag201
Uff, ale glupota, ale mnie zablokowala na 2 godziny smile.gif dzieki wielkie, wisze Ci piwo kolego smile.gif

PS. Ale w IE6 dalej nie dziala, jednak mi potrzebny tylko Firefox wlasciwie smile.gif
thek
Popatrzcie lepiej na całość kodu. Wywołanie dla każdego rekordu 4 formularzy, połowa parametrów bez apostrofów pojedynczych lub podwójnych i żaden formularz nie posiada inputa wysyłającego formularz... Czyli są bo są i nic zrobić nie mogą. Byk na byku więc.
malag201
Sa inputy, wszystko dziala jak nalezy po zamknieciu formularzy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.