Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][PHP]Dodawanie pól do formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
maras_
  1. Witam. Potrzebuję napisać funkcję, która będzie dodawać nowe pola do formularza z poziomu administratora. Przedstawiam kod formularzu
  2. <form action="dodaj.php" method="post">
  3. <h1>Sonda</h1>
  4. <p>Zagłosuj na 1 z 3 opcji</p>
  5. <input type=radio name=odp value=1>Tak<br>
  6. <input type=radio name=odp value=2>Nie<br>
  7. <input type=radio name=odp value=3>Nie wiem<br>
  8. <input type=submit value=Wyślij>
  9. </form>
  10.  
  11. chodzi o to żebym bedąc zalogowany jako administrator mógł dodać następne pola tj value 4,5,6 itd. a nie bardzo wiem jak się za to zabrać.
Andaramuxo
Musisz ręcznie.
sadistic_son
Od biedy moznaby bylo zapisac formularz do bazy danych, kazdy input do oddzielnego rekordu. Tabela z polami: id, type, name, vaule, optional. Czy cos w tym stylu. I dodawac lub usuwac pola z bazy. Problem pojawia sie przy wstawianiu np. selecta czy textarea.
kfc4
Gdy type = 1 to jest textarea, a gdy 2 to wyciągnij z innej tabeli po tym id opcje to selecta.
thek
To ja radze zapoznać się z JavaScript, dodawać lub usuwać elementy "w locie", a do bazy posyłać serializowane dane. Przykład takiego skryptu masz tutaj w działaniu. Mniej więcej w 2/3 masz pola Obowiązki i takie tam
http://www.ofertypracy24h.pl/daj-prace.html
Myślę, że o coś takiego Ci mniej więcej chodzi smile.gif Zajrzyj w kod i szukaj z głową to znajdziesz winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.