Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript][PHP]Automatyczne wykonywanie formularza
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
pshemol
Witam,
Mam za zadanie zbudowac wraperka do automatycznego (przez serwer) wypelniania i wysylania formularza na pewnej stronie.
Normalnie w czystym htmlu robi sie to za pomoca stworzenia urla dla GET'a lub przekazaniu w naglowku parametrow przez POSTA.

Jednak formularz ktory mam obslugiwac wspomagany jest javascriptem tzn:

1. <a href="java script:sendMe()">wyslij</a>

gdzie w sendMe() jest jakas prosta walidacja a nastepnie wywolane document.forms[0].submit();

Moje pytanie to jak sie dobrać do funkcji sendMe() i do document z poziomu serwera ktory ma imitowac zachowanie uzytkownika ?

Mam nadzieje ze wyjasnilem o co mi chodzi smile.gif niestety nie mam doswiadczenia z javasriptem ale wydaje mi sie ze powinno to sie dac zrobic.

pozdrawiam

Przemek
korro
Zignoruj to. Wyślij dane w takiej formie, jak wysyła je oryginalny formularz, walidacji nie potrzebujesz jeśli to ma być automat.
pshemol
W sumie masz racje, dane beda przygotowane przeze mnie takze spelnia warunki walidatora.
Zastanawialem sie tylko czy da sie od strony serwra ktory bedzie parsowal ta strone jakos
wykonac funkcje javascriptowa zawarta w kodzie tej strony. Nie wiem nawet czy to ma jakis wiekszy sens winksmiley.jpg

pozdrawiam
Pawel_W
zobacz tą funkcję, przerób na php i wykonaj na twoich danych, jeżeli to ma coś zmienić winksmiley.jpg
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.