Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Java][AJAX][PHP]PHP/JAVA/AJAX? Dynamiczne przeliczanie w formularzu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
djhorn
Witam wszystkich,

mam pewien problem:

ponieważ chcę napisać formularz składający się z kilku checkboxów wyciągających dane liczbowe z MySQL'a. Następnie działanie formularza byłoby następujące: po zaznaczeniu checkboxów automatycznie, bez przeładowania strony pokazuje mi się suma liczb z zaznaczonych chbx. Czyli na przykład: zaznaczam 1-wszy i 3-ci chbx z pięciu dostępnych w formularzu z liczbami np: 10 i 20 - a pod spodem textowo pojawia mi się dynamicznie suma z tych checkboxów (nie moze to być w inpucie, tylko jako zwykły text.

Po odznaczeniu na przykład jednego checkboxa, suma również się zmienia online.

Mam nadzieje, ze jasno wytłumaczyłem o co chodzi smile.gif

z góry dzięki za pomoc smile.gif
Pozdrawiam.
Suh
Z użyciem PHP wyciągasz sobie z bazy danych wszystko co potrzebujesz, a następnie generujesz odpowiedni formularz. Potem, to co chcesz, można zrobić używając jedynie JS.
djhorn
Tak rozumiem i wiem smile.gif Formularz, pobranie danych z mysql to pikuś smile.gif

tylko utknąłem na JS i nie wiem jak online pokazywać wynik dodawania na ekranie przeglądarki sad.gif

pomocy...

pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.