Witam

Mam za zadanie sciągnąć treść pewnej stronki, zgodziłem się za flaszkę, ale się okazało że to nie taki pikuś.
Pomysł jest taki /i wydaje mi się on odpowiedni/.
Używam curla, łącze się, zapisuje html, do pliku i rozłączam.

ALE!
Dostałem komunikat od strony że 'This web site needs a different Google Maps API key. A new key can be generated at http://code.google.com/apis/maps/.' Co to jest ? Dlaczego strona może wymagać jakiegoś klucza ? Kiedy nawet nie ma na niej mapi googla.

A druga sprawa to komunikat, tzn treść strony to 'serwis potrzebuje wtyczki Flash', nie bardzo wiem jak się o tym serwer dowiaduje, headersy mam modyfikować ?
Może JS, ale jak wtedy 'oszukać' stronkę, że takowy mam ?

Googluje od dłuższego czasu, ale ze względu na magiczne słowo FLASH nie mogę się przebić do czegoś konkretnego, przejżałem też forum, nie znalazłem nic... sadsmiley02.gif

ciężka sprawa, proszę o helpa.

EDIT:
Choć może chodzi o coś innego, bo HTML uzykany dzięki CURL jest identyczny z tym wyświetlanym przez firefoxa CTRL+U ale nie tożsamy z tym co widzę na ekranie czy widzi np. firebug, zatem może być to sprawa pobrania treści wyprodukowanych przez JS jak rozumiem ?

EDIT:
Ehh przepraszam za zamieszanie, teraz znalazłem, oto solucja, myślę że sam temat może zostać dla przyszłych przedszkolaków:
Cytat
Can you get all dynamic text on a page, as added by JavaScript run by the browser?
No. A web page with embedded JavaScript is actually a program. CURL gives you the program's source code (HTML and JavaScript), but doesn't run that program. To run a page's embedded JavaScript you need (1) a JavaScript interpreter, and (2) the Document Object Model (DOM) for the page. Browsers have these, but PHP does not. People are working on PHP versions of these, but developing these are big tasks. If this is what you need, you might skip PHP and instead look at writing C++ code using WebKit.
A także dla dyskusji, czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem ? To chyba dręczy dużą część początkujących winksmiley.jpg