Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]home.pl a upload plików
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
messmaker
Witam,

Kod formularza:
  1. <form enctype="multipart/form-data" method="post" action="?x=$tryb&i=$liczba">
  2. <div class="infobox"><input name="plik" type="file"></div>
  3. <input type="submit" value="Wyślij" name="7">
  4. </form>

Fragment kodu funkcji:
  1. if (isset($_POST["7"])) {
  2. die("nazwa: ".$_FILES['plik']['tmp_name']);

I teraz sedno:
Próba wysłania pliku na domowym serwerze kończy się wyświetleniem nazwa: D:\_WebServ\temp\file-uploads\php123E.tmp czyli wszystko OK.
Natomiast identyczne pliki wysłane na hosting w home.pl wyświetlają nazwa: co uniemożliwia ich zapisanie.

Rozmawiałem z ich pomocą techniczną. Usłyszałem, że nie dokonywali zmian interpretera PHP w tym roku, a kod wczoraj poprawnie zapisywał pliki.

Co robię źle i jak rozwiązać ten problem? Z góry dziękuję za pomoc.
nospor
masz blad uploadu
print_r($_FILES)
i sobie zobacz co masz pod indexem ERROR a nastepnie w manualu sobie doczytaj co ten blad znaczy.
messmaker
print_r($_FILES) zwraca:
u mnie:
Array ( [plik] => Array ( [name] => Testowypdf.pdf [type] => application/pdf [tmp_name] => D:\_WebServ\temp\file-uploads\phpB0.tmp [error] => 0 [size] => 82687 ) )

w home.pl:
Array ( [plik] => Array ( [name] => Testowypdf.pdf [type] => [tmp_name] => [error] => 6 [size] => 0 ) )

Czyli coś odbiera?

Edit:

[error] => 6 == Missing /tmp or similar directory.

Czyli błąd konfiguracji php.ini w home.pl?
nospor
kurcze.... przeciez wyraźnie ci napisalem bys spojrzał na index ERROR i sprawdził następnie sobie w manualu co znaczy kod, który on zawiera. Czy naprawdę ciezko jest wykonać tę prostą czynność?
piotrooo89
wyprzedzam kolejno Twoje pytanie: http://www.php.net/manual/pl/features.file-upload.errors.php
messmaker
Value: 6; Missing a temporary folder. Introduced in PHP 4.3.10 and PHP 5.0.3.

Czyli praktycznie tak jak napisałem w edycji poprzedniego posta, błąd konfiguracji?
nospor
Cytat
Czyli praktycznie tak jak napisałem w edycji poprzedniego posta, błąd konfiguracji?
Nie, Twoj blad nie czytania tego co w home.pl piszą...

musisz utworzyc w głównym katalogu twojego ftp, katalog o nazwie tmp
messmaker
Bingo, stokrotne dzięki.

Array ( [plik] => Array ( [name] => Testowypdf.pdf [type] => application/pdf [tmp_name] => /tmp/php2jTics [error] => 0 [size] => 82687 ) )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.