Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: wyszukiwarka z wielu stron
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
knefelio
chciałem na swojej stronie umieścić wyszukiwarkę która zwróci mi wyniki wyszukiwania z kilku innych wyszukiwarek na stronach. konkretnie mam kilkanascie stron - sklepów ktore maja wyszukiwarki ale nie chce mi się wchodzić na każdą z nich osobno by coś znaleźć tylko żebym mógł wpisać to w mojej a ona zwróciła mi wyniki z tych konkretnych wyszukiwarek. wszelkie porównywarki cen są jak dla mnie nieporozumieniem.
jak można najprosciej coś takiego zrealizować - nawet nie wiem pod jakim hasłem tego w googlach szukać?
adam882
wydaje mi się, że najprościej jest przenieść wszystkie bazy danych tych stron na jedną bazę (jeśli strony działają na tym samym skrypcie to dodajemy prefixy do tabel dla stron), a następnie wykonanie jednego zapytania z warunkami wyszukiwania do wszystkich tabel stron. (np. SELECT coś1, coś2 FROM sklepy WHERE prefix1_produkty="coś" OR prefix2_produkty="coś" OR prefix3_produkty="coś" itp. )
Możesz też spróbować pobierać wszystkie wyniki z RSS-ów stron i wrzucać w jedną bazę i z tego miejsca szukać, ale pierwszy sposób wydaje mi się lepszy.
tvister
Z treści post-a wnioskuje że te sklepy nie są twoja własnością i brak Ci dostępu do ich bd??
Więc tajemnicze hasło dla googla brzmi "curl".
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.