Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS]problemy z rozdzielczością
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
neo1986kk
Witam, tak jak w temacie. Zrobiłem stronę i wszystko fajnie walidator na W3C zaświecił się pięknie na zielono strona u mnie na laptopie wygląda pięknie w FF i w IE, w pracy sprawdzałem na innych monitorach gdzie też wygląda pięknie na FF i w IE. Strona istnieje już jakieś 2 miesiące...

Zaniepokoiła mnie sytuacja jaka miała miejsce wczoraj...
Chciałem pokazać koledze moją stronę u niego na komputerze a tam... masakra między nagłówkiem a poziomym menu gdzie normalnie jest okolo 5 mm przerwy u niego było z 8 centymetrów...

moje pytanie brzmi, czy ja mam jakąś możliwość sprawdzenia swojej strony w każdej rozdzielczości i w każdym rodzaju przeglądarki, czy poprostu takie rzeczy będą wychodziły przypadkowo jak wejde na innym komputerze na stronkę?

Pozdrawiam.
cykcykacz
Nie wiem czy to jest akurat to ale spróbuje z wciśniętym "lewym Ctrl"+ "pokręć kółkiem od myszki". U mnie tak się zwiększa i zmniejsza widok strony w FF.
[edit]
Chyba tak jest ustawione standardowo w FF nie jestem pewien.
sadistic_son
IE trzyma sie sztywno wartosci wielkosci czcionek ustalonych w CSS natomiast FF nie. Tak wiec przy powiekszaniu w IE wszystko jest ok a w FF zaczyna sie psuc.
neo1986kk
troche nie oto chodzilo... w kazdym razie dzieki za zainteresowanie
sadistic_son
A czy Twoj kolega nie miał przypadkiem IE6 lub wcześniejszej?
neo1986kk
no ma właśnie chyba IE 6, także pewnie bedzie lipa, ale chyba jakoś można to obejść?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.