echo '<table align="center"> <tr><td class="glowny" colspan="4">Dodaj drużyny</td></tr>'; for($i = 1; $i <=10; $i++) { echo '<tr><td class="wiersz">Drużyna:</td> <td class="wiersz"><input type="text" name="form[nazwa]['.$i.']" /></td> <td class="wiersz">Liga</td> <td class="wiersz"> <select name="form[liga]['.$i.']"> <option value="1">Ekstraklasa</option> <option value="2">1. Liga</option> <option value="3">2. Liga</option> <option value="4">3. Liga</option> <option value="5">Pozostałe</option> </select></td> </tr>'; }
<? include('header.php'); for($i = 1; $i <=10; $i++) { if($_POST['form']['nazwa'][$i] AND $_POST['form']['liga'][$i]) { $dodaj = mysql_query("INSERT INTO kibice SET nazwa ='".$_POST['form']['nazwa'][$i]."', liga='".$_POST['form']['liga'][$i]."'"); } if($dodaj) { } else { } } ?>
mam tabele:
druzyny - id - nazwa - liga
punkty - id_druzyny - ilosc_punktow
Chcę, aby oprócz dodania do tabeli druzyny rekordow z formularza dodalo rowniez do tabeli punkty 1 punkt.. przy czym punkty.id_druzyny = druzyny.id
Nie wiem jak dodać do tabeli punkty id_druzyny ktore rowna sie id z tabeli druzyny bo nie ma tego w formularzu.. prosze o jakies wskazowki