1. Drzewo kategorii w bazie danych.
2. Pobieranie gałęzi drzewa w zalażności od kliknięcia w kategorię
czyli
mam:
Kategoria Główna 1 (id 21) -> link index.php?cPath=21
Kategoria Główna 2 (id 32) -> link index.php?cPath=32
po kliknięciu w Kategoria Główna 1 rozwinie się
Kategoria Główna 1 (id 21)
Podkategoria 1 (id 22) -> link index.php?cPath=21,22
Podkategoria 2 (id 23) -> link index.php?cPath=21,23
Podkategoria 11 (id 65) -> link index.php?cPath=21,23,65
...
i chodzi mi o działanie zmiennej cPath która zawiera ścieżkę od nadrzędnej kategorii
Zawiesiłem się przy rekurencji tego etapu, wyświetlam tylko pierwszą podkategorię a dalej nie mam pojęcia jak to ugryźć oto moje wypociny bardzo proszę o jakąś pomoc ... wskazówkę
<? function pobierzGalaz($id) { $a = mysql_query('select * from kategorie join kategorie_nazwy on kategorie.id=kategorie_nazwy.cid where kategorie.parent_id="'.$id.'" and kategorie_nazwy.lid="4" order by sort'); $wezel .= '<div id="mitem"><a href=?cPath='.$_GET[cPath].','.$b[id].'>'.$b[cname].'</a></div>'; } return $wezel; } $a = mysql_query('select * from kategorie join kategorie_nazwy on kategorie.id=kategorie_nazwy.cid where kategorie.parent_id="0" and kategorie_nazwy.lid="4" order by sort'); if($b[depth]<>0) { for($i=0;$i<$b[depth];$i++) { $it=$item[$i]; $sub .= pobierzGalaz($it); return $sub; } } else { $it = $_GET[cPath]; if($b[id] == $it) { $sub .= pobierzGalaz($_GET[cPath]); } else { $sub = ''; } } } echo '<div><div id="mitem"><a href=?cPath='.$b[id].' id="mitemlink">'.$b[cname].'</a></div>'.$sub.'</div>'; } ?>