Dzięki wielkie

Zapominałem o imieniu i pisałem:
onmouseover="this.form.value=''"

Cytat(zordon @ 6.05.2010, 12:11:57 )

<script type="text/javascript">
function zeruj(){
document.form.imie.value = '';
}
<form action="" name="form"> <p>Podaj swoje imię:
<input type="text" name="imie" value="tu wpisz swoje imię" size="30" maxlength="40" style="position: relative; left:68px; background-color: cornsilk;" onclick="zeruj();" onmouseover="zeruj();"></p>
jak masz onmouseover to onclick już ci niepotrzebne... chyba że da się kliknąć na coś nie najeżdzając myszką?
Nie wiem co się dzieję, ale jak w ankietę to wstawiłem przyklejając nawet to wszystko to nie działa, za to w gołym formie działa.
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
<meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=utf-8"> <meta name="Description" content="Ankieta, mająca na celu zarejestrować zgłoszenie uczestników na warsztaty"> <meta name="Keywords" content=" konferencja, warsztaty, webuzzz">
<link rel="stylesheet" href=" style.css" type="text/css"> <body style="background-color: #C5DDC9"> <script type="text/javascript"> function zeruj(){
document.form.imie.value = '';
}
<form action="zapis.php" method="post"> <legend>Formularz zgłoszeniowy na warsztaty z webuzzza
</legend>
<p style="font-size:13px; font-style:italic; margin:13px;">Formularz zgłoszeniowy na warsztaty z tworzenia własnnej strony internetowej dla prowadzonego przez Państwa e-Centrum
</p> <p>Podaj swoje imię: <input type="text" name="imie" value="tu wpisz swoje imię" size="30" maxlength="40" style="position: relative; left:68px; background-color: cornsilk;" onclick="zeruj();" onmouseover="zeruj();"></p> <p>Podaj swoje nazwisko:
<input type="text" name="nazwisko" value="tu wpisz swoje nazwisko" size="30" maxlength="40" style="position: relative; left:40px; background-color: cornsilk;"></p> <p>Podaj swoją instytucję:
<input type="text" name="instytucja" value="tu wpisz swoją instytucję" size="30" maxlength="40" style="position: relative; left:37px; background-color: cornsilk;"></p> <p>Podaj swoj mail kontaktowy:
<input type="text" name="mail" value="tu wpisz swoj e-mail" size="30" maxlength="40" style="position: relative; left:5px; background-color: cornsilk;"></p> <p>Podaj swoj telefon:
<input type="text" name="telefon" value="tu wpisz swoj telefon" size="30" maxlength="40" style="position: relative; left:60px; background-color: cornsilk;"></p> <legend><span style="color:green;">Wybierz warsztat w którym będziesz uczestniczyć
</span><span style="color:red; font-weight: bold;">(jeden termin)
</span></legend> <div style="background-color:cornsilk; margin:4px; padding:6px;"> <input type="radio" name="warsztat" value="1" checked style="background-color:cornsilk;">warsztat 22.04 godz. 16-19
<span style="color:blue;">(grupa I)
</span> <input type="radio" name="warsztat" value="2">warsztat 23.04 godz. 9-12
<span style="color:blue;">(grupa II)
</span> <input type="radio" name="warsztat" value="3">warsztat 23.04 godz. 10-13
<span style="color:blue;">(grupa III)
</span> <legend><span style="color:green;">Wybierz czy i w ilu noclegach będziesz uczestniczyć
</span><span style="color:red; font-weight: bold;">(od jeden do wiele)
</span></legend> <div style="background-color:cornsilk; margin:4px; padding:6px;"> <input type="checkbox" name="nocleg1" value="bez noclegu">bez noclegu
<input type="checkbox" name="nocleg2" value="nocleg 21 kwietnia">nocleg 21 kwietnia
<input type="checkbox" name="nocleg3" value="nocleg 22 kwietnia">nocleg 22 kwietnia
<center><input type="submit" name ="submit" value="Wyślij formularz zgłoszeniowy"> <input type="reset" value="Wyzerowanie formularza"></center>
Już wiem

Mój form nie miał nazwy