Cytat(varez @ 6.05.2010, 23:53:12 )

a JS i zmienianie treści DIV-a nie gryzie

Wiem ze da sie w js i w jquery, nawet o tym pisalem, ale powiem szczerze, nie jestem za niepotrzebnym upychaniem skryptow do byle blachostki, skoro istnieje zamiennik (czyt. iFrame), no chyba ze jest to wymog ze wzgledu na mozliwe problemy z roznymi przegladarkami.
Co do tego ze kazda przegladarka to wyswietli, to nie wiem, czytalem rozne opinie (nie wiem czy wiarygodne), ale komunikat, jaki mozemy wpisac typu "<iframe>twoja przegladarka nie obsluguje iframe</iframe>" troche mnie zbil z tropu

Poza tym opcja z js odpada, gdyz nie kazdy musi miec wlaczona obsluge js, tak samo sprawa sie ma z jquery, gdzie ie5 wogole nie trawi skryptow jq :/
Wiem ze ie5 to staruszek, ale niestety jeszcze zdarzaja sie ludzie, ktorzy na tym czyms serfuja, a chce zeby moja strona byla dopasowana do ie od 5 w gore, firefox, chrome, opera (minimum)

BTW. Dzieki za odpowiedz Varez, poniekad o taka odp. mi chodzilo
PS. Sam nie lubie iframe, unikam tego jak ognia, kojarzy mi sie to z moimi pierwszymi projektami, gdyz jak poznalem ta "funkcje" to jej naduzywalem, tak jak starego dobrego <marquee>, szkoda ze juz go wykluczono ze specyfikacji, zamiast go dopracowac, teraz zeby zastapic jeden tag <marquee> trzeba wklepywac kilkanascie/dziesiat linijek kodu js, ktorego obsluge uzytkownik moze miec wylaczona, ahh te zmiany na "dobre"