Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: PHP playlista
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
DJ_CARO
Witam mam taki mały skrypt playlista radia i teraz jak dodać żeby zamiast 1 ,2 , 3 itp byla pokazana godzina tak jak jest na http://www.miastomuzyki.pl/play.html?id=6
próbowałem dodać
  1. <?php
  2.  
  3. $czas=date("G:i");
  4.  
  5. echo "$czas";
  6.  
  7. ?>

i nie dalo rady
i jeszcze jak zrobić żeby pokazywało się jakie piosenki benda grane o taka strukture zeby miec mi chodzi

poleci:
13:00 TuNutka
12:57 Tu Nutka
12:50 Tu Nutka
Za chwile: 12:49 Tu nutka
na antenie: Tu Nutka
juz polecialo
12:40 TNUTKA
12:36 nutka
itd
oto mój kod PHP
  1. <?php
  2.  
  3. //Configuration
  4. $scdef = "twoje radio";
  5. //
  6. $ip = "s2.myip.pl"; // IP LUB URL SERWERA (NIE DODAWAJ HTTP:// ANI PORTU)
  7. $port = "9040"; // PORT SERWERA
  8. $haslo = "iSZaDFYIO"; // HASLO SERWERA
  9.  
  10. $refreshrate = "200"; // Script/Page refresh time
  11. $bgcolor = "#ffffff"; // page background colour, hex value, default = white, #ffffff
  12.  
  13. //End configuration
  14.  
  15. /*Skrypt by DJ_CARO*/
  16. /*Koniec*/
  17.  
  18. header('Content-type: text/html;charset=iso-8859-2');
  19.  
  20. $scfp = @fsockopen($ip, $port, &$errno, &$errstr, 30);
  21.  
  22. if (!$scfp)
  23. {
  24. echo '<font face="Verdana" size="2" color="#000000"><b> Prace nad Serwerem prosze chwilke poczekac</b></font>';
  25. }
  26. else
  27. {
  28. fputs($scfp,"GET /admin.cgi?pass=$haslo&mode=viewxml HTTP/1.0\r\nUser-Agent: SHOUTcast Song Status (Mozilla Compatible)\r\n\r\n");
  29.  
  30. while(!feof($scfp))
  31. {
  32. $page .= fgets($scfp, 1000);
  33. }
  34.  
  35. $loop = array("STREAMSTATUS", "BITRATE", "TIME");
  36. $y=0;
  37.  
  38. while($loop[$y]!='')
  39. {
  40. $pageed = ereg_replace(".*<$loop[$y]>", "", $page);
  41. $scphp = strtolower($loop[$y]);
  42. $$scphp = ereg_replace("</$loop[$y]>.*", "", $pageed);
  43.  
  44. if ($loop[$y]==SERVERGENRE || $loop[$y]==SERVERTITLE || $loop[$y]==SONGTITLE)
  45. {
  46. $$scphp = urldecode($$scphp);
  47. }
  48.  
  49. $y++;
  50. }
  51. $czas=date("G:i");
  52. $pageed = ereg_replace(".*<SONGHISTORY>", "", $page);
  53. $pageed = ereg_replace("<SONGHISTORY>.*", "", $pageed);
  54. $songatime = explode("<SONG>", $pageed);
  55. $r=1;
  56.  
  57. while($songatime[$r]!="")
  58. {
  59. $t=$r-1;
  60. $playedat[$t] = ereg_replace(".*<PLAYEDAT>", "", $songatime[$r]);
  61. $playedat[$t] = ereg_replace("</PLAYEDAT>.*", "", $playedat[$t]);
  62. $song[$t] = ereg_replace(".*<TITLE>", "", $songatime[$r]);
  63. $song[$t] = ereg_replace("</TITLE>.*", "", $song[$t]);
  64. $song[$t] = urldecode($song[$t]);
  65.  
  66. $r++;
  67. }
  68.  
  69. fclose($scfp);
  70.  
  71. $skroc = '50';
  72.  
  73. echo'<table cellspacing="0" cellpadding="0" background="" border="0" width="442">
  74. <tr>
  75. <td valign="top" height="0">
  76. <font face="Verdana" size="2" color="Black">
  77.  
  78. <p style="margin-top: 2; margin-bottom: 0">&nbsp; <b>Na Antenie:</b><br><i>';echo "$czas ->"; if (strlen($song[0])>$skroc) { echo substr($song[0], 0, $skroc).'...'; } else { echo $song[0]; } echo '</i></b></p>
  79. <p style="margin-top: 7; margin-bottom: 0">&nbsp; <b>Leciało:</b></p>
  80. <p style="margin-top: 6; margin-bottom: 0">&nbsp;&nbsp;1. '; if (strlen($song[1])>$skroc) { echo substr($song[1], 0, $skroc).'...'; } else { echo $song[1]; } echo '</p>
  81. <p style="margin-top: 6; margin-bottom: 0">&nbsp;&nbsp;2. '; if (strlen($song[2])>$skroc) { echo substr($song[2], 0, $skroc).'...'; } else { echo $song[2]; } echo '</p>
  82. <p style="margin-top: 7; margin-bottom: 0">&nbsp;&nbsp;3. '; if (strlen($song[3])>$skroc) { echo substr($song[3], 0, $skroc).'...'; } else { echo $song[3]; } echo '</p>
  83. <p style="margin-top: 6; margin-bottom: 0">&nbsp;&nbsp;4. '; if (strlen($song[4])>$skroc) { echo substr($song[4], 0, $skroc).'...'; } else { echo $song[4]; } echo '</p>
  84. <p style="margin-top: 7; margin-bottom: 0">&nbsp;&nbsp;5. '; if (strlen($song[5])>$skroc) { echo substr($song[5], 0, $skroc).'...'; } else { echo $song[5]; } echo '</p>
  85. <p style="margin-top: 6; margin-bottom: 0">&nbsp;&nbsp;6. '; if (strlen($song[6])>$skroc) { echo substr($song[6], 0, $skroc).'...'; } else { echo $song[6]; } echo '</p>
  86.  
  87. </td>
  88. </tr>
  89. </table>';
  90. }
  91. echo "<title>Teraz na Antenie Radia -> || $song[0] || jest godzina -> $czas Sluchacie radia-> $scdef </title>";
  92.  
  93. ?>

Refresh
nospor
Cytat
i nie dalo rady
Podany przez Ciebie kod wyświetlą poprawnie godzinę. Czego nie daje więc rady?

Cytat
piosenki benda grane
Korzystaj proszę choć trochę ze słownika ortograficznego...

Cytat
i jeszcze jak zrobić żeby pokazywało się jakie piosenki benda grane o taka strukture zeby miec mi chodzi
jakieś znaki interpunkcyjne, właściwa kolejność wyrazów też by się przydała...
DJ_CARO
Cytat(nospor @ 13.06.2010, 20:18:01 ) *
Podany przez Ciebie kod wyświetlą poprawnie godzinę. Czego nie daje więc rady?

Korzystaj proszę choć trochę ze słownika ortograficznego...

jakieś znaki interpunkcyjne, właściwa kolejność wyrazów też by się przydała...

ja tu nie prosiłem o krytykowanie mojego słownictwa pisałem szybko bo nie miałem czasu, umiem pisać po polsku nie muszę korzystać ze słownika
nie dało rady żeby mi się wyświetlała godzina przed każdą piosenką ale nie aktualna tylko kiedy ta pisenka się zakończyła ale widzę że za trudne pytanie zadałem questionmark.gif ehh... idę na Angielskie forum może tam ktoś pomoże .
Pozdrawiam
nospor
Słuchaj, pisanie na forum to też obowiązek z Twojej strony. Obowiązek pisania czytelnie. A zdanie co przytoczyłem to sorki, nie wiem co ono znaczy. Wiec jesli czytający nie wie o co pytasz, to niby jakim sposobem ma ci pomóc.

Cytat
ale widzę że za trudne pytanie zadałem
jasne.... patrz zdanie wyżej.

ps: przenoszę na przedszkole
DJ_CARO
podałem linka o jaką strukturę mi mniej więcej chodzi więc nie wiem czego nie rozumiesz ale ok czekam aż ktoś pomoże Pozdrawaiam:)
nospor

date() przyjmuje dwa parametry. drugim jest data, z której chcesz wyciagnać czas. Musisz jedynie uzupelnic ten drugi parametr.
http://pl2.php.net/manual/pl/function.date.php
Tylko spojrz jakiego formatu on jest.

ps: no i miło że jednak znalazłes czas by do nas zajrzec z tego angielskiego forum smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.