Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: formatowanie zmiennej i dodanie stałej
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
hajotek
Mam taki kod (fragment):
<?print '<pre>';
$deeplink = '?sd=*1&ed=*30&sp=3&st=PA';
$data = $ep3gate->getPlainData($deeplink, true);
//print_r($data);
print '<li><a href="'.$data['V'][0]['url'].'">'.$data['V'][0]['htlRegion'].' od '.$data['V'][0]['minprice'].'</a></li>';
print '<li><a href="'.$data['V'][1]['url'].'">'.$data['V'][1]['htlRegion'].' od '.$data['V'][1]['minprice'].'</a></li>';
print '<li><a href="'.$data['V'][2]['url'].'">'.$data['V'][2]['htlRegion'].' od '.$data['V'][2]['minprice'].'</a></li>';
print '<li><a href="'.$data['V'][3]['url'].'">'.$data['V'][3]['htlRegion'].' od '.$data['V'][3]['minprice'].'</a></li>';
?>
Chciałbym aby zmienna "miniprice" wyświetlała się na czerwono i boldem. Ponadto na końcu chciałbym dodać tekst "zł" (bez dodatkowego formatowania.
Pozdrawiam
nospor
Dużo chciałbyś.

1) Uzywaj bbcode
2) Kolor tekstu toż to html - same podstawy. pierwszy lepszy kurs html ci to powie
3) dopisać na koncu zł? No to dopisz. nie umiesz na koncu wstawić tekstu "zł"?
4) przenosze
hajotek
WQ HTMLu wiem jak to zrobić, ale nie wiem jak to "przypisać" do PHP. Przecież gdybym wiedział to nie prosiłbym o pomoc. Nie sądzę abym "dużo chciał". Przecież dla takiego fachury jak Ty to chyba nie problem. Mimo wszystko dziękuję.
phpion
A to <li> czy <a href> to co jest? Przecież to HTML więc dodaj sobie kolorowanie w HTML i po sprawie. A jak dodać "zł" na końcu? No pomyśl...
nospor
Skoro jestes na tyle bystry, by napisać posta na forum, to chyba powinienes by na tyle bystry by umieć zamienić taki kod:
print_r("blabla");
na taki kod:
print_r("blabla zł");

Zastanawialeś się choć nad tym?

Cytat
Przecież dla takiego fachury jak Ty to chyba nie problem.
AAA... to trzeba było od razu pisać, że chcesz mnie wynająć do roboty. Jak dla Ciebie stawka 80zł za godzinę smile.gif
hajotek
Mimo wszystko bardzo dziękuję za "życzliwość". Super, że jeszce można "trafić" tak miłych i życzliwych ludzi w necie. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.
nospor
No wybacz, nie będziemy jakiemuś leniowi zamieniali kodu:
print_r("bla bla");
na
print_r("bla bla zł");

Naprawdę nie widzisz tutaj czegoś nie halo?
Idąc twoim tokiem myślenia móglbym napisać:
Jak to miło, że w necie są ludzie "inteligentni" i "myślący" choć odrobinę. To naprawdę "napawa" optymizmem że tylu ludzi kręci się po internecie. Miło, że swoją "pracowitością" nie wymagają od innych by za nich odwalać "najtrudniejszą" na świecie robotę

Ale ja tak nie napiszę smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.