Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript] Automatyczne przesuwanie div
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kkuubbaa88
witam

mam na stronie kilka elementow div, w ktorych jest tekst. chcialbym teraz jakos to poruszyc, aby caly czas przynnie np przesuwalo sie w lewa strone w odrebie pewnego rozmiaru/diva. przeszukiwalem internet, ale jedyne co znalazlem to rozbudowane galerie slideshow z masa niepotrzebnych rzeczy. W sumie mam dwa tylko pytania. pierwsze to w jaki spsob zrobic przesuwanie w obrebie jakiegos pola, aby nie wystawalo poza niego podczas przesuwania tylko ladnie zakrywalo sie przy krawedziach. oraz jak to ladnie plynnie zautomatyzowac.
lepmajster
Cytat(kkuubbaa88 @ 21.06.2010, 15:05:24 ) *
witam

mam na stronie kilka elementow div, w ktorych jest tekst. chcialbym teraz jakos to poruszyc, aby caly czas przynnie np przesuwalo sie w lewa strone w odrebie pewnego rozmiaru/diva. przeszukiwalem internet, ale jedyne co znalazlem to rozbudowane galerie slideshow z masa niepotrzebnych rzeczy. W sumie mam dwa tylko pytania. pierwsze to w jaki spsob zrobic przesuwanie w obrebie jakiegos pola, aby nie wystawalo poza niego podczas przesuwania tylko ladnie zakrywalo sie przy krawedziach. oraz jak to ladnie plynnie zautomatyzowac.

1. dla diva dajesz overflow: hidden;
2. jquery animate();
pedro84
Ewentualnie javascript ticker/marquee jeśli nie chcesz/możesz używać jQuery.
kkuubbaa88
wlasnie nie chce uzywac jquery. wole sam sobie napisac i dopasowac do tego co potrzebuje, bez zadnych niepotrzebnych linijek kodu. jest gdzies w sieci jakis tutek jak to zrobic ? ewentualnie moge prosic o troche bardziej rozpisanie co i jak powinno byc i wygladac ?
pedro84
Cytat(kkuubbaa88 @ 21.06.2010, 16:55:09 ) *
wlasnie chce nie uzywac jquery. wole sam sobie napisac i dopasowac do tego co potrzebuje, bez zadnych niepotrzebnych linijek kodu. jest gdzies w sieci jakis tutek jak to zrobic ? ewentualnie moge prosic o troche bardziej rozpisanie co i jak powinno byc i wygladac ?

A Google Cie banuje? Przecież Ci podałem dwie pary słów kluczowych w poprzednim poście...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.