<?php $mbox = imap_open("{localhost:143}INBOX", 'bartek', 'kaban'); if (!$mbox) ?>
to pomyślałem sobie, że może uda mi się połączyć z serwerem gmail, jednak też nic to nie dawało. Zainstalowałem sobie SQLiteManager-1.2.4 i za jego pośrednictwem próbowałem połączyć się z gmialem oraz z localhostem. Jest tam program do szybkiej konfiguracji skryptu. Wybrałem gotowe rozwiązania i wybrałem serwer gmail.com. Dalej nic... Moim pytaniem jest w jaki sposób najłatwiej mogę się zabrać za pisanie tego skryptu? Mam dalej męczyć się z localhostem czy z SQLiteManager-1.2.4?
zapomniałbym... np łącząc się z localhostem dostaję taki błąd
Cytat
Warning: imap_open(): Couldn't open stream {localhost:143}INBOX in /home/bartek/public_html/poczta/index.php on line 3 B��d Notice: Unknown: Connection failed to localhost,143: Connection refused (errflg=1) in Unknown on line 0 Notice: Unknown: SECURITY PROBLEM: insecure server advertised AUTH=PLAIN (errflg=1) in Unknown on line 0 Notice: Unknown: Can not authenticate to IMAP server: [CLOSED] IMAP connection broken (authenticate) (errflg=2) in Unknown on line 0