Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]Problem z przeglądarką.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kaczor23
Witam, tworze strone i mam problem z jedna przegladarką. http://www.kosmetyka-gliwice.pl to moja strona, jednym z problemow to stopka nie umiem zrobic tak by byla zawsze na dole strony, na kazdej podstronie pod tekstem lub obrazkiem. Ale to jakos ogarne najwiekszym problemem jest to iż na przegladarce Maxton Browser o ktorej wczoraj pierwszy raz uslyszalem, strona sie calkowicie rozjeżdża tak jak na tym obrazku czy ktoś moze mi powiedziec dlaczego tak sie dzieje i co z tym mozna zrobic? Osoba dla ktorej robie strone akurat uzywa tej przegladarki i jest niezadowolona ze strona tam nie działa. prosze o pomoc.
wookieb
Albo wyjaśnisz klientowi, że przeglądarka ta jest niszową z niszowych (nie ma jej nawet na liście rankingów http://ranking.pl/pl/rankings/web-browsers.html) i ewentualne zmiany żeby dostosować pod TAKIE coś wymagają dodatkowych prac a i to nie gwarantuje, że wszystko będzie ok. Jeżeli klient się uprze i jest na tyle głupi, żeby tego używać zrób na to obejście w Javascript-cie (tylko dla tej przeglądarki). Rozwiązanie nieeleganckie ale adekwatne do poziomu klienta.
kaczor23
Poziom klienta jest bardzo, niski, moze nie intelektualnie, ale musi byc wszystko po jego mysli, wiec żależało by mi na tym zeby zrobic takie obejscie w JAvie, ale dokladnie nie orientuje sie jak takie cos mozna ogarną, mogł bym prosic kogos o pomoc, bo w Javie to nigdy nie robilem. Czy to za duzo roboty?
thurinon
Ja na JS też nie za bardzo, ale poczytaj o useragent - wykrywanie/rozpoznawanie wersji przeglądarki. tak na b. szybko przykład który może ułatwi:

Kod
<head>
<script type="text/javaScript"> // 1
if (-1 != navigator.userAgent.indexOf("MSIE")) { // 2
document.write(''); } // 3
</script> // 1
</head>

Opis:

* 1 - obszar skryptu JS.
* 2 - sprawdzam, czy internauta używa MSIE. Jeśli tak...
* 3 - używając metody write() piszę dodatkową linie kodu wczytującą inny arkusz stylów.

To akurat dla MSIExplorer oczywiście smile.gif

Źródło: webmade.org
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.